Pēc «Boko Haram» uzbrukumiem Nigērija jāatbalsta tāpat kā Franciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas arhibīskaps pirmdien aicinājis starptautisko sabiedrību cīņā ar islāmistu grupējumu «Boko Haram» sniegt tādu pat atbalstu, kāds sniegts Francijai pēc pagājušajā trešdienā notikušā slaktiņa.

«Es redzu pozitīvu atbildi uz Francijas valdības centieniem tikt galā ar reliģisko vardarbību, kad nogalināti tās pilsoņi,» paziņoja Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Džosā Ignācijs Kaigama.

«Mums vajag, lai šāds gars būtu izplatīts visur, nevis tikai tad, kad tas notiek Eiropā, bet arī Nigērijā, Nigērā, Kamerūnā un citās nabadzīgās valstīs, ka mēs mobilizējam mūsu starptautiskos resursus, lai cīnītos pret cilvēkiem, kas daudzām ģimenēm atnesuši ciešamas,» sacīja arhibīskaps.

Šādu viedokli Kaigama pauda pēc nedēļas nogalē notikušā slaktiņa Nigērijā, kurā trīs gados jaunas teroristes pašnāvnieces, no kurām viena bijusi tikai 10 gadus veca, nogalināja aptuveni 23 cilvēkus.

Līdzīgu viedokli paudis arī ANO Bērnu fonda (UNICEF) direktors Entonijs Leiks, kurš svētdien pavēstīja, ka izdzīvojušo stāstiem pēc 3.janvārī notikušā uzbrukuma Bagu, kā arī 10 gadus vecas meitenes izmantošanai pašnāvībās «vajadzētu dedzināt pasaules sirdsapziņu».

«Pēdējo dienu attēliem un tam, ko tie sola Nigērijas nākotnei, vajadzētu stimulēt efektīvu rīcību. Tas nevar turpināties,» norāda Leiks.

Nigērijas prezidents Gudlaks Džonatans, kurš regulāri tiek kritizēts par nespēju izbeigt nemierus, izdevis paziņojumu, kurā nosodījis uzbrukumus Parīzei, tajā pat laikā reti kad nosodot uzbrukumus savā valstī.

Laikā, kad Nigērijā notika kārtējais uzbrukums, vairāki miljoni cilvēki visā pasaulē izgāja ielās, solidarizējoties ar Franciju, protestējot pret islāmistu uzbrukumiem Parīzē, kuros dzīvību zaudēja 17 cilvēki.

Tikmēr Nigērijā «Boko Haram» uzbrukumos Nigērijas ziemeļaustrumos kopš 2009.gada bojā gājuši aptuveni 13 000 cilvēku, bet simtiem tūkstošu ir palikuši bez mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu