Saukāna pilots Grigorovs: Ir stimuls atgriezties Āfrikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.africarace.com

Krievu autobraucējam Antonam Grigorovam, kura stūrmanis «Africa Eco Race» rallijreidā šogad bija latvietis Māris Saukāns, ir stimuls atgriezties Āfrikā, lai nākamajā reizē sasniegtu augstāku rezultātu.

Kā zināms, Grigorovs un Saukāns sacensībās, kas svētdien noslēdzās Senegālas galvaspilsētā Dakārā, piedalījās ar Latvijā būvētu «OSCar O3» automašīnu.

«Finišā pie Rozā ezera kāpām uz goda pjedestāla un ieguvām statueti par trešo vietu džipu klasē,» Krievijas medijiem paudis Grigorovs. «Sacensības izvērtās interesantas, sarežģītas un notikumiem bagātas. Es pirmoreiz sacensībās uzvarēju posmā, turklāt tas notika īstā cīņā un sarežģītā distancē. Tāpēc šī uzvara ir ļoti vērtīga.»

Krievijas un Latvijas ekipāža sacensību posmos uz goda pjedestāla kāpa trīs reizes. Tā tika pie uzvaras piektajā posmā, bet astotajā un devītajā posmā izcīnīja trešās vietas.

«Noslēguma vērtējumā, protams, gribējās atrasties augstāk, tomēr, ja šogad neizdevās, izdosies nākamgad,» pauda krievu autobraucējs. «Ir stimuls atgriezties Āfrikā.»

Kā zināms, par sacensību uzvarētāju kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē kļuva francūzis Žans Sabatjē («Bugga One»), bet Grigorovs un Saukāns summā viņiem zaudēja sešas stundas 39 minūtes un 48 sekundes. Krievijas un Latvijas ekipāža bija ceturtā ātrākā T1 klasifikācijas grupā jeb starp vieglajām automašīnām, kā arī trešā savā 1.1 klasē.

Kopumā sacensības noslēdza 27 ekipāžas.

«Africa Eco Race» tiek saukts arī par «īsto Dakaras ralliju». Šīs sacensības tika izveidotas pēc tam, kad Dakāras rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā «OSCar» atbalsta ekipāžas trasē atradās arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā «Africa Eco Race» rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO» startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā «OSCar eO» automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis Dakāras rallijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu