F-1 pilots Šūmahers pēc galvas traumas ir komā, stāvoklis kritisks (9)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais Pirmās formulas (F-1) pilots vācietis Mihaels Šūmahers svētdien, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, guvis galvas traumu, vēsta «Sky News». Pēc tās autosportists atrodas komā.

Šūmaheram bijusi nepieciešama steidzama operācija, jo ārsti konstatējuši smadzenēs asinsizplūdumu.

Mediķi viņa stāvokli vērtē kā kritisku,

lai gan vēl brīdī, kad sportists tika transportēts uz slimnīcu, viņš vēl bija pie samaņas.

Pēc savainojuma gūšanas Šūmahers ar helikopteru nogādāts slimnīcā. Šobrīd Šūmahers atrodas Grenobles slimnīcā.

Šūmahers ar savu 14 gadus veco dēlu slēpoja Francijas Alpos, kad nokrita un ar galvu atsitās pret akmeni. Mediķi sākotnēji uzskatīja, ka Šūmahera trauma nav ļoti nopietna, taču vēlāk Grenobles slimnīcā konstatēja, ka bijušajam autosportistam ir nopietni smadzeņu bojājumi, lai gan uz slēpēm viņš bija ķiverē.

«Pēc nonākšanas slimnīcā viņam [Šūmaheram] konstatēja nopietnu smadzeņu traumu un komu, tādēļ vajadzēja veikt nekavējošu operāciju. Viņš joprojām ir kritiskā stāvoklī,» vēstīts slimnīcas paziņojumā, ko parakstīja vairāki ārsti.

Pēc negadījuma Šūmaheram pirmo palīdzību sniedza divi kalnu policisti, un cietušo 10 minūtēs evakuēja ar helikopteru. Grenobles slimnīcā vēlāk policijas mašīnā ieradās slavens Francijas neirologs Žerārs Selāns, lai palīdzētu kolēģiem Šūmahera ārstēšanā.

Slimnīcā pie Šūmahera ir viņa sieva un pāra divi bērni. Pie policijas apsargātās slimnīcas ieejas pulcējas žurnālisti un fani, tostarp atbalstītāji, kas ģērbušies pilota savulaik pārstāvētās «Ferrari» krāsās.

Par negadījuma apstākļiem policija sāka izmeklēšanu.

Nākamo informāciju par Šūmahera veselību slimnīcā sniegs pusdienlaikā pēc Latvijas laika.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot «Benetton» vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams «Ferrari».

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu «Mercedes» komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu