Noskaties: «Ducks» iemūžina Selanē 8. numuru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Anaheimas «Ducks» naktī uz pirmdienu iemūžināja leģendārā Somijas uzbrucēja Tēmu Selanē 8. numuru. Godināšanas ceremonija izvērsās emocionāla. «Šis vakars man ir tik īpašs, es to nekad neaizmirsīšu,» teica Selanē.

Pasākums notika Anaheimā pirms kārtējās NHL regulārās spēles «Honda Center» arēnā, kur klātienē atradās 17 356 līdzjutēji.

«Es neraudāju, bet biju tuvu tam,» NHL mājas lapā citēts Selanē. «Visgrūtākais savaldīt emocijas bija, kāpjot lejā pa šim kāpnēm. Koncentrējos, lai tikai nenokristu. Bet kas par vakaru! Es nevaru beigt apbrīnot cilvēkus, kuri ir man apkārt. Tas ir ļoti īpaši.»

«Ducks» komanda, ar kuru šobrīd 44 gadus vecais Selanē 2007. gadā uzvarēja Stenlija kausa izcīņā, pirms spēles iesildījās kreklos, uz kuriem bija 8. numurs. To darīja arī mājinieku oponentu komandas hokejisti Vinipegas «Jets». Tieši «Jets» rindās Selanē 1992. gadā sāka savu spožo karjeru NHL.

Selanē kļuva par pirmo «Ducks» komandas hokejistu, kura krekls ir iemūžināts uz visiem laikiem.

«Šis numurs ir ar lielu vēsturi. Tas ir īpaši nozīmīgi manai ģimenei un citiem cilvēkiem. Tas bija mirklis, kad jutos lepns,» sacīja somu uzbrucējs. «Nespēju atcerēties, kad pēdējo reizi esmu bijis tik satraukts. Nezināju, ko gaidīt, bet viss bija tik ļoti īpaši.»

Selanē godināšanas laikā pateicās savai ģimenei, sakot: «Jūs esat mana dzīve.» Leģendārajam hokejistam ir trīs dēli un meita.

NHL Selanē piedalījies 1451 regulārā čempionāta mačā, kuros izcēlies ar 684 vārtu guvumiem un 773 rezultatīvām piespēlēm, bet Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 130 spēlēs gūti 44 vārti un 44 rezultatīvas piespēles.

Bez jau minētajām divām komandām viņš NHL pārstāvēja arī Sanhosē «Sharks» un Kolorādo «Avalanche».

«Cilvēki man jautājuši, vai 2007. gadā izcīnītais Stenlija kauss ir karjeras spožākais sasniegums? Es atbildēju - jā, bet būtiskākais ir tas, ka mēs to ieguvām tieši te. Liels paldies! Šis vakars man ir ļoti īpašs, un es to nekad neaizmirsīšu,» teica Selanē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu