Notiks LNO gadu mijas koncerts «Operetes karuselis» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā opera (LNO) gadu mijas priekšvakaru un Jaunā gada sākumu svinēs šovakar un rītvakar, kā arī 3.janvārī un 5. janvārī ar koncertprogrammu «Operetes karuselis», informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža.

Koncertprogramma skanēs galvenā viesdiriģenta Modesta Pitrena vadībā. Programmā LNO koris un orķestris atskaņos operetes klasiķu Žaka Ofenbaha, Franca Lehāra, Karla Millekera, Johana Štrausa un citu komponistu melodijas. Koncertā piedalīsies LNO solisti Ilona Bagele, Evija Martinsone, Liene Kinča, Inga Šļubovska, Andris Ludvigs, Dainis Skutelis, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis.

Koncerta īpašie viesi būs soprāns Inese Galante un amerikāņu tenors Džeisons Bridžess. Lai arī savu solista karjeru sācis ASV, daudzus gadus viņš ir pavadījis Eiropā, tostarp arī vienā no operetes dzimtajām pilsētām - Parīzē.

Koncertā skanēs mūzika no Johana Štrausa juniora operetēm «Sikspārnis», «Nakts Venēcijā» un «Čigānu barons», Karla Millekera operetes «Gasparone», Žaka Ofenbaha operas «Hofmaņa stāsti», operetēm «Perikola» un «Orfejs pazemē». Tiks atskaņota mūzika arī no Karla Cellera operetes «Putnu pārdevējs», Imres Kālmāna operetēm «Silva», «Monmartras vijolīte», «Grāfiene Marica», «Čigānu premjers», Ferenca Lehāra operetes «Paganīni» un «Jautrā atraitne», Niko Dostāla operetes «Klīvija» un Franca fon Supē operetes «Vieglā kavalērija».

Pitrens stāstīja, ka operetes žanrs savu virsotni sasniedza Vīnē. Operas mākslinieki vēlas šo dižciltīgo atmosfēru ar nelielu dekadences pieskaņu uz pāris dienām uzburt arī Rīgā uz LNO skatuves. Pitrens pastāstīja, ka tā būs gaiša svētku mūzika lielisku mākslinieku izpildījumā.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

www.opera.lv

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu