Losandželosā pasniegti šīgada «Zelta globusi»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kalifornijas štata Losandželosas pilsētā svētdienas vakarā tika pasniegti ikgadējie «Zelta globusi» («Golden Globe»), kas ir otra svarīgākā ASV kinoindustrijas balva pēc «Oskara». 72. ikgadējā «Zelta globusu» pasniegšanas ceremonija notika Losandželosas rajonā Beverlihilzā.

Filmas «Boyhood» («Puikas gadi») režisors Ričards Linkleiters (Richard Linklater) saņēma «Zelta globusu» kā labākais režisors. Šī filma izpelnījās «Zelta globusu» arī labākās drāmas kategorijā. Patrīsija Ārkete par lomu šajā filmā tika apbalvota labākās otrā plāna aktrises kategorijā.

Par labāko drāmas aktieri tika atzīts Edijs Redmeins no režisora Džeimsa Mārša filmas «The Theory of Everything» («Teorija par visu»), kas vēsta par pasaulslaveno zinātnieku Stīvenu Hokingu. Šī filma ieguva «Zelta globusu» arī labākās oriģinālpartitūras kategorijā.

Labākās drāmas aktrises kategorijā tika apbalvota Džuliana Mūra par lomu režisoru Voša Vestmorlenda un Ričarda Glacera filmā «Still Alice».

«Zelta globusu» kā labākais otrā plāna aktieris saņēma Dž. K. Simonss par despotiska mūzikas pasniedzēja lomu režisora Damjena Šazela filmā «Whiplash» («Atsitiens»).

Par labāko mūziklu vai komēdiju tika atzīta režisora Vesa Andersona komēdija «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta«»).

Kā labākais mūzikla vai komēdijas aktieris tika apbalvots Maikls Kītons par lomu režisora Alehandro Injarritu filmā «Birdman» («Putnuvīrs»). Šī filma izpelnījās «Zelta globusu» arī labākā kinoscenārija kategorijā.

Labākās mūzikla vai komēdijas aktrises kategorijā «Zelta globusu» ieguva Eimija Adamsa par lomu režisora Tima Bērtona filmā «Big Eyes» («Lielās acis»).

Kā labākā filma svešvalodā tika godalgota Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva filma «Leviatāns» («Ļeviafan»).

Labākās animācijas filmas kategorijā tika apbalvota filma «How to Train Your Dragon 2» («Kā apmācīt savu pūķi 2»).

«Zelta globusus» piešķir Holivudas Ārzemju preses asociācija. Šis pasākums piesaista lielu uzmanību, jo «Zelta globusu» laureāti bieži iegūst «Oskarus» - ASV kinoindustrijas galvenās balvas, kuras piešķir Kinomākslas un zinātņu akadēmija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu