Tallink prāmji kursē arī vētras laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sinoptiķi sola, ka šajās brīvdienās būšot vētra. Tomēr šādi iespējamie ekstrēmie laikapstākļi neliegšot Tallink prāmjiem doties jūrā.

«Šobrīd visi Tallink prāmji kursē pēc regulārā grafika, un izmaiņas Tallink prāmju kursēšanas grafikā Tallink maršrutos atsevišķos datumos nav paredzētas. Šobrīd ir plānots, ka arī šajā nedēļas nogalē Tallink prāmji kursēs pēc grafika, tai skaitā arī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu,» atklāj AS «Tallink Latvija» pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Viņa skaidro, ka

laikapstākļi ir mainīgi, un pastāvīgi tiek apzināta un ļoti uzmanīgi izvērtēta aktuālā laika prognoze.

Tas notiek pastāvīgi, vairākkārt un katru dienu, ne tikai konkrētas vētras brīdinājuma gadījumā.

Vētras gadījumā reiss var tikt atcelts vai mainīts prāmja kuģošanas maršruts. Par šādiem gadījumiem katrs pasažieris tiek informēts individuāli.

Kuģa kapteinis nosaka, vai prāmim doties jūrā

«Pēc nepieciešamības kuģu kapteiņi pieņem lēmumu par kursēšanas grafika ievērošanu un/vai izmaiņām atsevišķi par katru kuģi katrā maršrutā un kursēšanas virzienā, ievērojot pasažieru drošību. Pirms katras atiešanas kuģa kapteinis izvērtē un pieņem lēmumu, ņemot vērā vairākus faktus, tai skaitā maršrutu, laika apstākļus un vēja virzienu,» stāsta Tallink pārstāve.

Viņasprāt, kuģošana stipra vēja gadījumā ir dabiska kuģošanas parādība, izvērtējot konkrētus apstākļus.

«Ir noteiktas ļoti augstas starptautiskas prasības prāmju uzbūvei, konstrukcijām, risinājumiem. Atbildīgās institūcijas uzrauga, lai prāmji pastāvīgi tiek uzturēti labā kārtībā, notiek dažādas pārbaudes, prāmju inspekcijas un sertificēšana. Tallink izmanto tikai un vienīgi kuģošanai atbilstošus prāmjus ar ļoti profesionāliem kuģu kapteiņiem un komandu,» uzsver Muceniece.

Parasti Tallink prāmju reisi tiek atcelti, ja kuģim ir tehniskas problēmas vai neatbilstība laika apstākļiem. Savukārt, lai pasažieriem būtu komforts uz prāmja vētras laikā, kuģis samazina braukšanas ātrumu, maina kursēšanas ceļu.

Ceļotāju drošība Tallink prāmjos ir prioritāte

Tallink pārstāve norāda, ka pasažieri ir dažādi un arī emocijas vai sajūtas tiem ir atšķirīgas. Šā iemesla dēļ ceļotāji tiek informēti par iespējamo vētru pirms brauciena.

Lai pasažieriem būtu droši uz prāmja klāja, ceļotājiem ir jāseko līdzi kuģa komandas informatīvajiem paziņojumiem.

Nelabvēlīgos laika apstākļos prāmja kompānija neiesaka pasažieriem kajītēs uz galda atstāt jebkāda veida priekšmetus, jo tie var nokrist.

«Pieredze rāda, ka nemiers un īsts uztraukums sākas parasti tieši tad, kad brīvi stāvošas lietas un mantas stipra vēja un viļņu ietekmē slīd, nokrīt, saplīst. Aicinām arī būt uzmanīgiem, staigājot pa prāmi: koridoros un citās telpās izmantojiet margas, izvēlieties ērtus apavus. Kuģa informācijas centrā var arī iegādāties tabletes, kas palīdzēs mazināt jūras slimības iespējamās reakcijas,» atklāj Muceniece.

TVNET aicina pašus cilvēkus būt uzmanīgiem un izvērtērot visus apstākļus pirms dodaties vētras laikā ceļojumā ar prāmi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu