«Rīgas» hokejisti piekāpjas savas divīzijas vicelīderei «Energie»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hk Rīga

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izbraukumā ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās savas divīzijas vicelīderei Karlovi Vari «Energie» no Čehijas.

Latvijas komandas labā pa vārtiem guva Kārlis Ozoliņš un Kirils Galoga.

Abas vienības pirmās divas trešdaļas aizvadīja līdzvērtīgi, noslēdzot tās neizšķirti 2:2. Tiesa, noslēdzošajā periodā Čehijas komandai izdevās lauzt cīņas gaitu un divreiz izmantot vairākumu, kas arī nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Šī dueļa trešajā trešdaļā 5+20 minūšu noraidījumu par uzbrukumu pretiniekam galvas un kakla rajonā saņēma «Rīga» hokejists Ēriks Golubevs.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Abas komandas iepriekš savā starpā divreiz tikās oktobrī Latvijā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm.

«Rīgas» komanda pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Iepriekš pirmdien un otrdien rīdzinieki ar 1:8 un 0:2 izbraukumā zaudēja savas divīzijas pastarītei Sanktpēterburgas «Serebrjanije ļvi». Izbraukuma sērijas noslēgumā komanda nākamās nedēļas sākumā tiksies ar Zalcburgas «Red Bull» no Austrijas.

Ar 41 spēlē izcīnītiem 53 punktiem «Rīga» Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē, bet «Energie» ar 83 punktiem 39 cīņās ir otrā.

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā vasarā stājās līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu