Snoudens: mana misija ir pabeigta (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) līgumdarbinieks Edvards Snoudens, kurš šogad kļuva slavens, noplūdinot presei dokumentus par NSA veikto elektronisko sakaru izspiegošanu, paziņojis, ka uzskata savu «misiju par pabeigtu».

«No personīgā gandarījuma viedokļa man misija jau ir beigusies,» sacījis Snoudens intervijā, kas otrdien publicēta ASV laikrakstā «Washington Post».

«Es jau esmu uzvarējis. Tiklīdz žurnālisti varēja strādāt, viss, ko es centos paveikt, bija tā vērts,» teicis Snoudens.

«Jo - atcerieties - es negribēju mainīt sabiedrību. Es gribēju dot sabiedrībai iespēju noteikt, vai tai pašai vajadzētu mainīties,» paskaidrojis bijušais NSA līgumdarbinieks.

Viņš uzsvēra, ka nevēršas pret NSA, bet vēlas to padarīt labāku.

«Es nemēģinu sagraut NSA, es strādāju, lai uzlabotu NSA. Es pašlaik strādāju NSA labā, tikai viņi ir vienīgie, kas to nesaprot,» sacījis Snoudens.

Britu laikraksts «Guardian» jūnijā publicēja pirmās ziņas par NSA lietotajām izspiegošanas programmām, balstoties uz Snoudena noplūdinātiem dokumentiem.

30 gadu vecais Snoudens šogad vairāk kā mēnesi pavadīja Maskavas Šeremetjevas lidostā, līdz 1.augustā Krievija viņam sniedza pagaidu patvērumu uz vienu gadu, lai gan pret to asi iebilda ASV.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu