Pēc uzbrukuma «Charlie Hebdo» Velbeks pārtrauc sava jaunākā romāna reklamēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc uzbrukuma satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai franču rakstnieks Mišels Velbeks pārstājis reklamēt savu jauno romānu «Soumission», kas vēsta par musulmaņu nākšanu pie varas Francijā un kļuva par sensāciju vēl pirms iznākšanas, piektdien paziņojis Velbeka aģents.

«Soumission» nonāca pārdošanā trešdien, kad ar automātiskiem ieročiem bruņoti islāmisti Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, kur noslepkavoja 12 cilvēkus.

Romāna darbība norisinās 2022.gadā, kad beigām tuvojas pašreizējā Francijas prezidenta Fransuā Olanda prezidentūras otrais termiņš. Prezidenta vēlēšanās cīnās galēji labējā Nacionālā fronte un Musulmaņu brālība, kas plūc uzvaras laurus pēc apvienošanās ar sociālistiem un centristiem. Tās pārstāvis kļūst par prezidentu, izraisot nemierus Francijā.

Velbeka aģents paziņoja, ka uzbrukumā «Charlie Hebdo» nogalināts Velbeka draugs ekonomists Bernārs Mariss, kura nāve rakstnieku dziļi ietekmējusi.

Velbeks ir pametis Parīzi, lai tiktu prom no visa tā, norādīja rakstnieka izdevējs «Flammarion».

«Charlie Hebdo» numurā, kas iznāca trešdien, bija iekļauta Velbeka karikatūra un vairākas žurnāla lapas bija veltītas viņa jaunajam romānam «Submission», kas izraisījis plašas debates un izpelnījies pretrunīgus vērtējumus.

Tomēr pretrunīgi vērtējumi un kritika Velbekam nav sveša. 2001.gadā viņš saniknoja musulmaņu sabiedrību, nosaucot islāmu par «visstulbāko reliģiju».

Velbeks tika iesūdzēts tiesā, kas 2002.gadā attaisnoja viņu apsūdzībās par rasu naida kurināšanu.

Velbeka aģents norādīja, ka rakstnieks pašreiz neatrodas policijas aizsardzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu