UKIP līderis Parīzes slaktiņu skaidro ar «piektās kolonnas» atrašanos rietumvalstīs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slaktiņš Francijas satīras žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā ir rezultāts tam, ka rietumvalstīs mitinās «piektā kolonna», trešdien vakarā atzina eiroskeptiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs, ar šiem spriedumiem izpelnoties valdības ministru nopēlumu.

«Ir ļoti spēcīgs arguments, ka tas, kas šodien notika Parīzē, ir rezultāts - un mēs esam to redzējuši arī Londonā - ir rezultāts tam, ka, es baidos, tagad šajās valstīs dzīvo piektā kolonna,» televīzijai «Channel 4» sacīja politiķis.

«Mums šajās valstīs ir cilvēki, kuriem ir mūsu pases un kuri mūs neieredz,»

norādīja Farāžs, tiesa gan, piebilstot, ka šādu cilvēku skaits ir «ļoti, ļoti neliels».

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja Farāža spriedumus nodēvēja par «bezatbildīgiem», bet vicepremjers Nikls Klegs skaidroja, ka UKIP līderis ar šādiem izteikumiem cenšoties gūt «politiskos punktus».

«Es uzskatu, ka runāt par piekto kolonnu ir bezatbildīgi,» žurnālistiem pēc valdības ārkārtas sēdes, kurā tika spriests par trešdienas notikumiem Parīzē, sacīja Meja.

«Mums visiem vajadzētu strādāt, aptverot visus sabiedrības sektorus, lai panāktu, ka mēs tiekam galā ar ekstrēmismu un to izskaustu, lai arī kur tas atrastos,» norādīja ministre.

Klegs savā iknedēļas radiopārraidē atzina, ka viņu Farāža spriedumi «biedē».

UKIP līderis faktiski apgalvojis, ka «daudzi, daudzi britu musulmaņi, kuri, kā es to zinu, dedzīgi jūtas kā briti, bet ir arī ļoti lepni par savu musulmaņu ticību, kaut kādā veidā ir daļa no problēmas, nevis daļa no atrisinājuma», skaidroja vicepremjers.

Jau vēstīts, ka ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki trešdien Parīzē iebruka «Charlie Hebdo» redakcijā, nogalinot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā 40 gadu laikā.

Francijā šobrīd turpinās aizdomās par slaktiņa sarīkošanu turamo meklēšanas operācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu