Par gada gleznu izvēlēts Māras Vaičūnas darbs «Vientulība»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ikgadējās vizuālās mākslas izstādē un konkursā par gada gleznu izvēlēts Māras Vaičūnas darbs «Vientulība», pastāstīja viena no konkursa organizatorēm Agija Sūna. Konkrēto gleznu par uzvarētāju izvēlējās šī gada eksperts Mārtiņš Vilkārsis. Māksliniece saņems prēmiju 1500 eiro apmērā.

Vaičūnas dzimusi 1949. gadā. Māksliniece ieguvusi profesionālo izglītību Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas nodaļā. Izstādēs Vaičūnas sākusi piedalīties no 1978. gada. Māksliniece bijusi starptautiskās mākslas asociācijas «B - 13» biedre no 1993.gada.

Pirmo personālizstādi viņa sarīkojusi Rīgā 1993.gadā. Vaičūnas regulāri piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Viņas darbi atrodas mākslas muzeja «Arsenāls» un Gētes institūta īpašumā, kā arī daudzās privātkolekcijās.

Vaičūnas bijusi arī «Gada gleznas 2010» skatītāju simpātijas balvas ieguvēja.

Konkursu kopš 1993.gada organizē Agijas Sūnas galerija un «Swedbank». Izstādes un konkursa «Gada glezna» darbus no rītdienas, 9.janvāra, bez maksas varēs apskatīt stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā Dailes teātra Mākslas telpā «Brīvības 75». Ekspozīcija būs pieejama līdz 15.martam.

«Gada glezna» ir unikāla iniciatīva un viens no senākajiem kultūras atbalsta projektiem pēc 1990.gada. Iesniedzamajiem darbiem ir divi nosacījumi: autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā. Konkursa vērtēšanas sistēma aizgūta no Japānas - iesniegtos darbus vērtē viens eksperts - Latvijas mākslinieku vidū un sabiedrībā atzīta persona, turklāt katru gadu tas ir cits eksperts.

Iepriekšējos «Gada gleznas» pastāvēšanas gados par tās laureātiem ir kļuvuši Vija Maldupe, Vilis Vizulis, Barbara Muižniece (tagad Gaile), Jāzeps Pīgoznis, Ilze Avotiņa, Edgars Valdmanis, Ģirts Muižnieks, Daina Stabulniece, Ilze Neilande, Tatjana Krivenkova, Aija Jurjāne, Gunta Liepiņa, Edvards Grūbe, Inta Celmiņa, Ieva Maurīte, Sigita Daugule, Anna Baklāne, Ieva Kalēja, Kristīne Keire un Ritums Ivanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu