Saukāna ekipāža ielaužas Africa Eco Race labāko septiņniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.africarace-live.com

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā «OSCar O3» sacīkšu automašīna trešdien izcīnīja trešo vietu Āfrikā notiekošā «Africa Eco Race» rallijreida astotajā posmā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē, kopvērtējumā pakāpjoties uz septīto pozīciju.

Krievijas un Latvijas ekipāža sacensību posmos uz goda pjedestāla kāpusi otro reizi. Iepriekš tā tika pie uzvaras piektajā posmā.

Astotajā posmā ekipāžas veica 357 kilometrus, uzvaru izcīnot francūzim Žanam Sabatjē («Bugga One»). Grigorovs/Saukāns viņam zaudēja 24 minūtes un 11 sekundes, būdami otrie ātrākie savā T1 klasifikācijas grupā, kā arī pirmie savā 1.1 klasē.

Pēc astoņiem posmiem ieskaites līderis ir francūzis Matjē Seradorī («Predator»), bet Grigorovs/Saukāns pakāpušies par četrām vietām uz septīto pozīciju četras stundas 19 minūtes un četras sekundes aiz līdera.

Savā grupā Grigorevs un Saukāns pašlaik ieņem ceturto pozīciju, bet savā klasē - trešo.

Attiecīgajā grupā pirms astotā posma sacensības turpināja 13 ekipāžas, bet attiecīgajā klasē - astoņas. Kopumā pirms šī posma šajā ieskaitē sacensības turpināja 24 ekipāžas.

«Africa Eco Race», kas tiek saukts arī par «īsto Dakaras ralliju», 12 posmu garumā ilgs līdz svētdienai ar finišu Dakarā, Senegālā. Šīs sacensības tika izveidotas pēc tam, kad «Dakaras» rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā «OSCar» atbalsta ekipāžas trasē atrodas arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā «Africa Eco Race» rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO» startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā «OSCar eO» automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis Dakāras rallijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu