Dombrovskis: Latvija Zolitūdes traģēdijā nevaino Lietuvu un lietuviešus (72)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sabiedrība nevaino Lietuvu vai lietuviešus par Rīgā notikušo traģēdiju, kad novembra beigās Lietuvas uzņēmumu grupas kontrolētā mazumtirdzniecības tīkla «Maxima» veikalā Zolitūdē iebruka jumts, prasot 54 cilvēku dzīvības, intervijā kaimiņvalsts biznesa laikrakstam «Verslo žinios» sacījis demisionējušais Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis.

«Es nedomāju, ka mēs vainojam Lietuvu vai lietuviešus par traģēdiju. Noteikti nē. Tādējādi attieksme pret lietuviešiem nav mainījusies. Tomēr bijusī «Maxima» vadība Latvijā, kurai trūka atbildības un līdzjūtības, pieļāva kļūdas,» viņš klāstīja.

Mazumtirdzniecības veikalu ķēdes vadība tagad ir nomainīta, un ir cerība, ka «Maxima» cieši sadarbosies ar izmeklētājiem, mēģinot noskaidrot traģēdijas iemeslus, pauda Dombrovskis.

Jau ziņots, ka 21.novembra vakarā sagruva lielveikala «Maxima « jumts, paņemot 54 cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki desmiti tika nogādāti slimnīcā. Cilvēku meklēšana gruvešos turpinājās vairākas dienas.

Pēc notikušā asi tika kritizēta «Maxima» vadības Latvijā rīcība un izteikumi, tostarp amatu zaudēja toreizējais «Maxima Latvija» vadītājs Gintars Jasinsks, kas, komentējot premjera Dombrovska paziņojumu par demisiju saistībā ar traģēdiju, sacīja, ka «atkāpjas tie, kuri jūt reālu atbildību. Es varu cilvēkiem skatīties acīs».

Lietuvas mazumtirdzniecības grupas uzņēmums «Maxima Latvija» ir viens no lielākajiem Latvijas mazumtirgotājiem. Mazumtirdzniecības tīklu «Maxima Group» un virkni citu uzņēmumu pārvalda Lietuvas holdingkompānija «Vilniaus prekyba».

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu