Latvijā praktiski vairs nav gadījumu, kad nesamaksāta līzinga dēļ auto atdod

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā praktiski vairs nav gadījumu, kad nenomaksātu līzinga maksājumu dēļ automašīna tiek atdota atpakaļ, norāda Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

«Pašlaik tādus gadījumus praktiski vairs neredz. Krīze ieviesa ļoti lielas korekcijas cilvēku galvās. Ja līdz tam īsti tādas pieredzes nebija, tad tagad jau cilvēki paši ļoti labi saprot, ko viņi var un ko nevar atļauties. Turklāt, ja šodien cilvēks ir dabūjis līzingu, tas nozīmē, ka viņš jau ir izgājis cauri pieciem vērtēšanas sietiem,» sacīja Kulbergs.

Savukārt asociācijas viceprezidents Ingus Rūtiņš norādīja, ka atbilde gan būtu citādāka, ja Latvija ekonomikā atkal piedzīvotu kaut vai nelielu svārstību vilni, jo pēdējos gados situācija tomēr ir bijusi diezgan plakana.

Tajā pašā laikā Kulbergs atzīmēja, ka arī šādā gadījumā tik liels atdoto mašīnu apmērs, kāds tas bija pēdējās krīzes laikā, visticamāk, Latvijā nebūtu, jo krīze tomēr no tirgus ir izsmēlusi ārā ļoti daudzus potenciālos draudus un nezināmos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu