Producentu ģildes balvas nominācijās dominē «Putncilvēks» un «Puikas gadi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

ASV Producentu ģildes balvas nominācijās dominē satīriskā komēdija «Birdman» («Putncilvēks»), drāma «Boyhood» («Puikas gadi») un vairākas neatkarīgās filmas. Producentu ģildes balvu laureāti parasti tiek uzskatīti par ticamiem ASV Kinoakadēmijas balvas jeb «Oskara» ieguvējiem.

Par Producentu ģildes balvu sacentīsies desmit filmas, kuru vidū ir krimināltrilleris «Nightcrawler», muzikālā filma «Whiplash» («Atsitiens»), aktiera un režisora Klinta Īstvuda kinolente «American Sniper», kā arī divas britu biogrāfiskās filmas «The Imitation Game» un «The Theory of Everything».

Sarakstā iekļuvusi bestsellera ekranizācija «Gone Girl» («Neatrodamā»), amerikāņu cīkstoņu traģēdija «Foxcatcher» un komēdija «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta»»).

ASV Producentu ģildē ir 6700 dalībnieki. Pēdējos septiņus gadus ģildes balvas ieguvējs ir saņēmis «Oskaru» par gada labāko filmu.

Producentu ģildes balvas pasniegšana norisināsies 24. janvārī, savukārt «Oskari» tiks izdalīti 22. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu