Noteiks Latvijas «Gada gleznu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Dailes teātra Mākslas telpā «Brīvības 75» ceturtdien, 8. janvārī, plkst.17 tiks paziņots ikgadējās vizuālās mākslas izstādes un konkursa «Gada glezna» uzvarētājs, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Konkursu kopš 1993. gada organizē Agijas Sūnas galerija un «Swedbank». Kā stāsta Jakovļeva, «Gada glezna» sākās kā Ziemassvētku brīnums, kad tautas atmodas laikā katrs bija gatavs kļūt par dāvinātāju, bet laika gaitā konkurss izvērtās par Ziemassvētku tradīciju.

«Gada glezna» ir unikāla iniciatīva un viens no senākajiem kultūras atbalsta projektiem pēc 1990. gada. Iesniedzamajiem darbiem ir divi nosacījumi: autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā. Konkursa vērtēšanas sistēma aizgūta no Japānas - iesniegtos darbus vērtē viens eksperts - Latvijas mākslinieku vidū un sabiedrībā atzīta persona, turklāt katru gadu tas ir cits eksperts. Šogad darbus vērtē Mārtiņš Vilkārsis.

Izstādes atklāšanā tiek nosaukts laureāts un pasniegta prēmija 1500 eiro apmērā, savukārt izstādes gaitā savu vērtējumu izteic apmeklētāji, un, slēdzot izstādi, tiek pasniegta skatītāju simpātiju balva.

«Swedbank» un Agijas Sūnas galerijas izstāde un konkurss «Gada glezna» no 9. janvāra bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā. Ekspozīcija būs pieejama līdz 15. martam.

Iepriekšējos «Gada gleznas» pastāvēšanas gados par tās laureātiem ir kļuvuši: Vija Maldupe, Vilis Vizulis, Barbara Muižniece (tagad Gaile), Jāzeps Pīgoznis, Ilze Avotiņa, Edgars Valdmanis, Ģirts Muižnieks, Daina Stabulniece, Ilze Neilande, Tatjana Krivenkova, Aija Jurjāne, Gunta Liepiņa, Edvards Grūbe, Inta Celmiņa, Ieva Maurīte, Sigita Daugule, Anna Baklāne, Ieva Kalēja, Kristīne Keire un Ritums Ivanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu