Dāmu lasāmviela: Alu sievietes, cāļa zupa, lapsas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais gads nāk ar jaunu lasāmvielu arī īpaši dāmām!

Muchachas. Pasaki, ka mīli mani

Katrīna Pankola

Katrīna Pankola sarakstījusi pusotra desmita bestselleru, kas pārtulkoti lielākajās pasaules valodās, un šobrīd viņa ir visvairāk lasītā mūsdienu franču autore. Augstās modes sapņu dizainere Hortenze atrod savu ceļu, un tas viņu aizved atpakaļ no Ņujorkas uz Parīzi – visu modes meistaru sapņu pilsētu. Gerija Vorda mīlestības saulē gozējoties, Hortenze ir droša, ka attālums starp viņiem abiem piešķirs attiecībām jaunu garšu. Tikmēr topošais pianists Gerijs Vords gatavojas savam liktenīgajam uznācienam – prestižās Džūljarda skolas konkursā viņš uzstāsies duetā ar skolas pelnrušķīti un vijoles spēles dievieti – Kalipso Munjezu. Daudzas stundas divatā ar Kalipso atmodina Gerijā vēl nebijušas sajūtas... Šērlijas draudzība ar Žozefīni ir apdraudēta. Pār laimīgo sieviešu dzīvēm pārlaižas melns putns, un ir jāmeklē jauni ceļi pretim laimei, tik trauslai un gaistošai... Autores fantāzijas lāde ir neizsmeļama. Muchachas otrā grāmata aizved lasītāju greznā iztēles ceļojumā, kurā it visam ir nozīme. Katrs izteikts vārds kļūst par pakāpienu nākamajam sižeta pavērsienam, un katra mērķtiecīga rīcība veido stāsta gaisotni par spraigu mīlasstāstu, kuru ir neiespējami atstāt novārtā pirms pēdējās lappuses izlasīšanas. Meistarīgi radīta spriedze sadzīvo ar lieliskām zināšanām par cilvēka dvēseles slēptākajiem nostūriem. (Kontinents)

Lapsas ielejā

Šarlote Linka

Saulaina augusta diena Metjū Vilārdam pārvēršas murgā: pēc pastaigas ar suni vīrietis atgriežas nomaļajā stāvlaukumā, kur viņu vajadzēja gaidīt sievai. Automašīna stāv, kur stāvējusi, taču no Vanesas vairs nav ne miņas. Metjū ir pārliecināts, ka viņa nav labprātīgi devusies prom, tomēr visu baiso patiesību vēl nenojauš: Vanesa ir nolaupīta un noslēpta; viņas nolaupītājs Raiens Lī, uz kura sirdsapziņas gulstas ne viens vien sīks kriminālnoziegums un kurš agrāk vairākkārt sodīts, tiek aizturēts kāda kautiņa dēļ un nonāk cietumā, pirms vēl pagūst izvirzīt izpirkuma prasības viņas vīram. Atklāt patiesību Raiens neuzdrošinās pat savam advokātam, kaut gan apzinās, cik baismīgs liktenis gaida Vanesu. Pēc nepilniem trim gadiem noslēpumainos un šķietami līdzīgos apstākļos atkal pazūd kāda sieviete, un policijai nav nekādu pavedienu. Jo neviens vēl joprojām nezina, ko Raiens, kas pa šo laiku atbrīvots no cietuma, toreiz izdarījis... (Zvaigzne ABC)

Cāļa zupa dvēselei. Atbildētas lūgšanas

Džeks Kenfīlds, Marks Viktors Hansens, Līena Tīmena

101 stāsts par cerībām, brīnumiem, ticību, dievišķo palīdzību un lūgšanu spēku – 101 atbildēta lūgšana, kas iedvesmo, iedrošina un sniedz cerību! Brīnumi notiek – to apliecina šie pārsteidzošie, patiesie stāsti, kas stiprina ticību dievišķa spēka klātbūtnei ikviena cilvēka dzīvē. Grāmatā apkopotie stāsti pierāda, ka tad, kad nespējam kaut ko izdarīt, to spēj Dievs. Kad esam apmaldījušies, Dievs zina mūsu ceļu. Kad neko neredzam, viņš ir mūsu acis. Dievs vienmēr piepilda mūsu lūgšanas, kaut arī reizēm ne tā, kā mēs gribētu. Lasiet par pārsteidzošo lūgšanas spēku gan ikdienišķās, gan šķietami bezcerīgās situācijās. (Zvaigzne ABC)

Sieviete, kura gaidīja

    Andrejs Makins

    Vīrieša un sievietes netveramās attiecības, cilvēka un laikmeta sarežģītās saites, maza pašironijas pieskaņa un pāri visam ziemeļu dabas skarbais skaistums — tā ir burvība, kas viļņo romāna lappusēs kā tajā aprakstītā ezera virsma ar rudens apzeltītu alkšņu lapu inkrustācijām. (Jumava)



    Šarmantā vīrietī iemīlēties nedrīkst

    Meriana Kīza

    Četras ļoti atšķirīgas sievietes. Viens ārkārtīgi šarmants vīrietis. Un tumšs noslēpums, kas saista viņus visus… Kura gan zina, kāds patiesībā ir Padijs de Korsijs? Visām četrām dāmām ziņa par harismātiskā politiķa precībām ir negaidīts pārsteigums. Lolai Deilijai ir pamatoti iemesli interesēties, kas ir Padija topošā sieva, jo viņa vairāk nekā gadu ir bijusi Padija draudzene un pavisam noteikti nav tā, kuru viņš precēs... Kas ir šī sieviete – laimīgā līgava, nākamā de Korsija kundze? Jau ar savu pirmo romānu Meriana Kīza iemantojusi pasaules slavu. Šobrīd ir pārdots jau vairāk nekā 23 miljoni autores grāmatu. Viņas darbi tiek ekranizēti ne tikai Eiropā, bet arī Holivudā. Latvijā izdotais Merianas Kīzas romāns «Kur laime mīt...» ir atzinīgi novērtēts lasītāju vidū. (Kontinents)

    Patiesība

    Rîka Pulkinena

    Ir pavasaris. Elza pamazām mirst. Marti un Eleonora cenšas aprast ar domu, ka būs jāzaudē sieva un māte. Mazmeita Anna, kas mīļāk iztēlojas citu stāstus, nevis stāsta savējo, uzzina par Ēvu, sievieti, kura reiz gandrīz izjaukusi Marti un Elzas ģimeni un par kuru abi gadiem klusējuši. Ēvas balss lasītāju aizved citā realitātē, 60. gadu sākumā. Mūsdienām sastopoties ar neseno vēsturi, beidzot atšķetinās stāsti, kuriem atmiņa pretojusies, jo tā bijis vieglāk. Vai tā bija tikai precēta mākslinieka kārtējā dēka? Vai arī nodevība, kas sagandēja mazas meitenes dzīvi? Kurš melo un kurš runā patiesību? (Mansards)


    Alu sievietes nekļūst resnas

    Estere Blūma

    Izdota grāmata «Alu sievietes nekļūst resnas» par jaunu diētu, kas pārņēmusi tievētāju prātus visā pasaulē. Tā sola ātri un uz visiem laikiem izkausēt liekos taukus, sakārtot vielmaiņu un atjaunot hormonu līdzsvaru, kā arī palīdzēt izveidot slaidu un atlētisku augumu. Grāmatas autore Estere Blūma piedāvā savu pieeju paleodiētai, lai liktu senai idejai strādāt mūsdienu sieviešu labā. Tas ir vienkāršs plāns, ko veido trīs soļi: paleodetoksikācija, paleopāriestatīšana un pati elegantā paleodiēta. Ar paleodiētu arī mēs varam «atgriezties pie saknēm» un attīrīties. Paleodiēta ir mūsu senču ēšanas ieradumu labākā mūsdienu versija. Tā pilnībā atbilst cilvēka ģenētiskajai uzbūvei un ir brīva no izplatītākajiem alergēniem, kuriem tiekam pakļauti mūsdienās. Alu laikmeta diētas var būt arī ļoti ekstremālas. Elegantā paleodiēta tāda nav, toties tā ir ļoti iedarbīga. Galvenie ieguvumi ir slaids un muskuļots augums, atveseļots zarnu trakts, likvidēti iekaisumi, no liekā šķidruma atbrīvots organisms, novērsta tūska un vēdera pūšanās, līdzsvaroti hormoni, apturēta tauku veidošanās un saglabāta ķermenim optimālā tauku proporcija. (Zvaigzne ABC)

    «Troņu spēles» jaunākās grāmatas tulkojums - «Deja ar pūķiem»

    Kamēr rūdīti sāgas «Dziesma par ledu un uguni» eksperti izsaka minējumus, ka gaidāma pavisam svaiga sāgas grāmata, izdevniecība «White Book» latviešu lasītāju rokās nodod romāna «Deja ar pūķiem» pirmo daļu. Rietmalā milzu soļiem ziema nāk, tādēļ romāna «Deja ar pūķiem» varoņi meklē iespējas, lai nokļūtu siltajos dienvidos, tuvāk pūķu karalienei Dinerīsai Tārgārjenai. Septiņas valstības ir ārkārtīgi nobriedis auglis iekarošanai, un atšķirībā no Rūza Boltona, kurš, iespējams, sapņo kļūt par Ziemeļu karali, un Stanisa Barateona, kurš cīņu par Dzelzs troni izcīna ziemeļos, Dinerīsa pirms došanās uz Rietmalu ar mainīgām sekmēm turpina cīnīties par pasaules iekārtas maiņu Vergu līcī. (White Book)

    Karaļa lāsts

    Filipa Gregorija

    Pēc Rožu kara vēstures lauki mirkst asinīs, un izdzīvojušajiem jāliek pamati jaunam sākumam. Anglijā valda uzvarētāji Tjūdori, bet arī Plantageneti, kaut gan sakauti, vēl ir dzīvi. Henrija VIII stāsts nesākas ar Otru Boleinu meitu, un Plantagenetu dinastijas stāsts nebeidzas ar Balto princesi. Karaļa galmā ir sieviete, kas savām acīm pieredzējusi vienas dzimtas galu un otras uzplaukumu. Mārgarita Pola, Plantagenetu dinastijas meita, pēdējā Baltā roze pasaulē, vēlas tikai mieru un drošību saviem bērniem. Tomēr Tjūdoru galmā miers un drošība ir retums. It īpaši tad, kad karalis Henrijs iemīlas un ir gatavs uz visu, lai iegūtu kāroto… (Kontinents)



    Analfabēte, kas prata rēķināt

    Jūnass Jūnasons

    Nombeko piedzimst Dienvidāfrikā, Soueto graustos. Mazais, melnais meitēns izrādās apsviedīgs rēķinātājs un stratēģis. Vai kāds brīnums, ka Nombeko ātri vien kļūst par gaužām noderīgu ēnu vienam no vadošajiem DĀR atominženieriem? Tālajā Zviedrijā mīt vīrs, kurš sadomājis gāzt no troņa karali. Tas nav darbs viena cilvēka mūžam, tāpēc Ingmars cēlo misiju plāno uzticēt saviem dēliem – dvīņiem Holgeriem. Holgers 1 un Holgers 2 ir pilnīgi vienādi un nešķirami, tikai viens no viņiem ir idiots, bet otrs neeksistē... Kad Nombeko sastopas ar brāļiem Holgeriem, sarežģītajā stāstā iesaistās Zviedrijas karalis, Ļeņina piemineklis, prātā jucis ASV kareivis, Ķīnas Tautas Republikas prezidents, grāfiene Virtanena, trīs ķīniešu meitenes ar ļodzīgu spriestspēju, anarhisti, ekstrēmisti, Mossad aģenti, kravas auto ar zagtām numurzīmēm un viena vidēja lieluma atombumba... (Zvaigzne ABC)

    Atgriešanās

    Hilarija Boida

    Enijas Delansijas pirmās mīlestības uguns ātri pārvērtās pelnos, uz ilgu laiku atstājot viņu ar salauztu sirdi. Tomēr liktenis sievietei dāvāja iespēju vēlreiz atrast laimi. Šobrīd Enija Delansija ir laimīgi precējusies un audzina bērnus. Pēkšņi viņas sakārtotās dzīves mierīgos ūdeņus sabango negaidīts paziņojums. Ar Eniju vēlas iepazīties… viņas pašas dēls. Šī ir Enijas vienīgā iespēja nokārtot rēķinus ar pagātni, lai kļūtu par cilvēku, kas ir pelnījis tagadni. Iespējams, viņai nāksies riskēt ar pašu dārgāko… Hilarija Boida ir īstena ģimenes lietu eksperte – emocionālais un reālistiskais vēstījums aizkustinās ikviena sirdi. (Kontinents)

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu