«Vienotība» lēmumu par Vaivara virzīšanu ceturtdien nepieņems (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotība» galīgo lēmumu par bijušā Latvijas vēstnieka Japānā Pētera Vaivara virzīšanu premjera amatam ceturtdien nepieņems, ceturtdien LTV raidījumā «Rīta panorāma» teica Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība»).

Iepriekš ar šādu paziņojumu klajā nāca «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Vienlaikus Āboltiņa norādīja, ka, visticamāk, «Vienotība» Vaivara kandidatūru saglabās un turpinās konsultācijas gan partijas iekšienē, gan ar citām partijām.

Viņa arī pauda neapmierinātību ar premjera virzīšanas procesu, norādot, ka pašlaik premjera virzīšanas process sāk pārvērsties par farsu un un aicināja atcerēties, ka pašlaik ir Advente. «Mēs pilnīgā histērijā, naidā metamies kaut ko risināt, laikā, kad varbūt nevajag risināt. Laikā, kad ir Advente un kad ir laiks, lai padomātu,» viņa teica.

Saeimas priekšsēdētāja arī negatīvi vērtēja sabiedriskās komisijas izveides procesu Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai, norādot, ka īsti nav saprotams, kāpēc komisijai nepieciešams tik daudz līdzekļu.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») ir demisionējis Zolitūdes traģēdijas dēļ. «Vienotības» iepriekš izvirzītos kandidātus prezidents ir noraidījis.

Tāpat ziņots, ka tika izveidota sabiedriskā komisija ar mērķi nodrošināt vispusīgu 21.novembra Zolitūdes traģēdijas apstākļu izvērtēšanu, kad, sabrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Jānis Kažociņš, kurš bija izraudzīts par sabiedriskās komisijas vadītāju, kas pētītu Zolitūdes traģēdijas apstākļus, attiecies no šī amata sabiedrības atbalsta zaudēšanas dēļ.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu