Al-Atijam atņem uzvaru Dakāras rallijreida pirmajā posmā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katarietis Nasers Al-Atija svētdien Argentīnā šķīrās no uzvaras Dakāras rallijreida pirmajā posmā, jo viņam tika piešķirts sods par ātruma pārsniegšanu pārbrauciena laikā.

Al-Atija, kurš 2011. gadā kļuva par rallijreida uzvarētāju, sākotnēji bija ātrākais vieglo automašīnu konkurencē, pirmo posmu, kurā dalībnieki veica 170 kilometrus no Buenosairesas līdz Villai Karlospazai, ar savu «Mini» veicot stundā un 12 minūtēs.

Taču septiņas stundas pēc finiša Al-Atijam tika piešķirtas divas soda minūtes un viņš noslīdēja uz septīto vietu. Katarietis distances posmā, kurā bija ātruma ierobežojums līdz 50 km/h, traucās ar ātrumu 68 km/h.

Par posma uzvarētāju kļuva argentīnietis Orlando Terranova, kurš arī brauc ar «Mini» automašīnu, bet finišā Al-Atijam zaudēja 22 sekundes. Otro vietu pēc izmaiņām ieņēma amerikānis Robijs Gordons ar «Hummer» džipu, kurš no Terranovas atpaliek par 42 sekundēm, bet trešais ir dienvidāfrikānis Žinēls de Viljērs ar «Toyota».

Dakāras veterāni Karloss Sainss no Spānijas un Stefans Peteransels no Francijas, kuri startē ar «Peugeot» mašīnām, ieņēma attiecīgi astoto un desmito vietu. «Peugeot» ar savu komandu Dakāras rallijreidā startē pēc 25 gadu pārtraukuma.

Neveiksme piemeklēja pagājušā gada uzvarētāju - pieredzējušo spāni Nani Romu, kura vadītais «Mini» salūza jau pirmā posma 10. kilometrā. Finišu viņš sasniedza pēdējā 135. vietā, no līderiem atpaliekot par vairāk kā sešām stundām.

Motociklu konkurencē uzvaru posmā svinēja brits Sems Sanderlends ar KTM, kurš finišēja pēc stundas, 18 minūtēm un 57 sekundēm. Viņš par piecām sekundēm pārspēja portugāli Paulu Gonsalvešu ar «Honda» braucamo, bet trešais palika pērnā gada uzvarētājs Marks Koma ar KTM, kurš no Sanderlenda atpalika par minūti un 12 sekundēm.

Jau ziņots, ka svētdien sacensības sāka 665 dalībnieki no 53 valstīm. Dakāras rallijreids norisinās 37. reizi, bet septīto gadu pēc kārtas sacensības notiek Dienvidamerikā. Līdz sacensību finišam 17. janvārī, kad dalībnieki atgriezīsies Argentīnas galvaspilsētā pēc Čīles un Bolīvijas apmeklējuma, paredzēts veikt vairāk nekā 9000 kilometrus.

Latvijas pārstāvji šogad sacensībās nepiedalās. Lielākos panākumus Dakaras rallijreidā sasniedzis motobraucējs Jānis Vinters, kurš 2007. gadā uzvarēja divos posmos un kopvērtējumā sasniedza sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu