Vācijas parlaments oficiāli amatā apstiprina Merkeli (4)

LETA/AFP/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas parlamenta apakšpalāta Bundestāgs otrdien apstiprinājis Angelu Merkeli kancleres amatā uz trešo pilnvaru termiņu.

Bundestāga balsojums bija aizklāts, taču rezultāts nevienam nav pārsteigums.

Par Merkeles atkārtotu apstiprināšanu amatā balsoja 462 deputāti, pret bija 150, bet atturējās deviņi likumdevēji.

Tagad Merkeles kandidatūra jāapstiprina Vācijas prezidentam Joahimam Gaukam, un tad viņa varēs atgriezties Bundestāgā, lai nodotu amata zvērestu.

Pēc zvēresta nodošanas ceremonijas, valdības apstiprināšanas un pirmās kabineta sēdes Merkele beidzot varēs atgriezties pie aktīvas politikas veidošanas, ko bija piebremzējis ilgākais valdības veidošanas periods kopš Otrā pasaules kara.

22.septembrī notikušajās Bundestāga vēlēšanās Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartija - Kristīgi Sociālā savienība (CSU) - guva pārliecinošu uzvaru, taču nespēja izcīnīt absolūto vairākumu, tādēļ viņiem nācās meklēt koalīcijas partnerus.

27.novembrī Merkeles vadītie konservatīvie noslēdza vienošanos ar sociāldemokrātiem par tā dēvētās lielās koalīcijas veidošanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu