Slavenu dzimtu izpēte jaunajā raidījumā «Dzimtas detektīvs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

LTV1 piedāvās jaunu Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Ilzes Strengas un režisores Maijas Smildziņas veidotu raidījumu «Dzimtas detektīvs», kurā pētīs talantīgu un pazīstamu Latvijas ģimeņu vēsturi vairākās paaudzēs. Pirmajā raidījumā - jautājumi un atbildes par Tontegodes, Sējānu, Ērenpreisu, Grēviņu un Jurjānu dzimtu vēstures līkločiem. Jaunais raidījums LTV1 ēterā - no 22.decembra, svētdienās pulksten 17.00.

«Dzimtas detektīvs» piecos raidījums pētīs, cik senos gadsimtos meklējamas latviešu dzimtu saknes. Meklēs atbildi uz jautājumu, vai latvietis maz ir latvietis. Kā šī doma palīdz apjaust mūsu senču ceļus? Vai pakalpojumi, par kuriem kuršu ķoniņiem Livonijas ordenis piešķīra lēņu zemes, neliek šodien mulst viņu pēcnācējiem?

Pirmajā raidījumā skaidrosim, kurš brālis Sējāns šuva kļošenes brāļiem diriģentiem Kokariem. Vai slavenā velosipēda «Ērenpreiss» radītāja - Gustava Ērenpreisa - sievas gatavotā rasola recepte vēl tiek izmantota jauno Ērenpreisu ģimenē? Ko literāte Marta Grēviņa un kinorežisors un mākslinieks Ivars Tontegode ierakstīja grāmatā akcijas «Īpaša grāmata īpašā vietā» laikā? Un - vai mākslinieki Jurjāni ir «tie mūziķi» Jurjāni?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu