Ieva Aleksandrova-Eklone svētkos vāra divdesmit litrus zupas!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicita Ozere

Jau piekto gadu «z/s Ekvi» stallī, tiek organizēts Ziemassvētku pasākums. Loģisku apsvērumu dēļ tas tiek rīkots pēc īstajiem Ziemassvētkiem, jo visiem ir ģimenes, ar kurām kopā būt svētku laikā. Šogad svētki tika svinēti 27. decembrī, pulcējot staļļa zirdziniekus. Pasākumā piedalījās arī aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone.

Foto: Felicita Ozere

Tā kā zeme bija sasalusi un sniega kārta vēl pamaza, izpalika bērnu tik ļoti gaidītās stafetes zirgu mugurā, bet – pieredzējušie zirgu mīļotāji izdomāja kā citādi nodarbināt mazos ķiparus – notika zirgu rotāšana.

Redz, citi rotā eglīti, bet ja Tev ir pieejams zirgs, vari svētkos izrotāt arī viņu!

Foto: Felicita Ozere

«Mans galvenais pienākums šajos svētkos bija zupas vārīšana. Pirmo reizi mūžā vārīju zupu vairāk kā 20 litru lielā katlā un uz ugunskura. Man ir sliktas atmiņas par gatavošanu uz ugunskura no skolas laikiem, kad man lielā katlā neizdevās pat normālu mannā putru izvārīt tūrisma pārgājiena laikā, kur nu vēl zupu! Bet šoreiz aizgaiņāju sliktās atmiņas un ķēros pie gatavošanas,» smejas Ieva.

Par zupas pamatu kalpoja bieža kauli un gaļa, kuriem klāt pievienoja meža gaļas konservus, apceptus burkānus, veselus sīpolus, selerijas kātus, kartupeļus, sālītus gurķus, melnos piparus, grūbas, čilli pipara pāksti, sāli, lauru lapas, īsi sakot, visu, ko aktrises kolēģi bija sanesuši.

Foto: Felicita Ozere

«Es to saucu par «čigānu zupu», jo tieši tādu ēdu bērnībā pie saviem čigānu draugiem. Nepagāja ne četras stundas, kad zupa bija gatava! Sanāca ļoti garšīga, tiku pie uzslavām,» smejas Ieva.

Paēduši svētku svinētāji devās uz mežu pēc egļu zariem ar ko izrotāt stalli. Kopā 14 zirgu un divtik cilvēku gan jāšus, gan kājām, tā kā – smuks pulciņš.

Foto: Felicita Ozere

«Atpakaļ atgriezāmies jau pustumsā, pabarojām zirgus un turpinājām svinēt. Jaunajā gadā novēlu visiem vairāk kustēties svaigā gaisā, vairāk smaidīt un vismaz reizi dienā paskatīties debesīs – uz mākoņiem vai zvaigznēm,» novēl Ieva.

Foto: Felicita Ozere
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu