Hāns: Latvija bauda augstu uzticības līmeni ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija bauda augstu uzticības līmeni Eiropas Savienības (ES) partneru vidū, un tai izdosies lieliska prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē, šādu pārliecību paudis ES Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johanness Hāns (Johannes Hahn).

«Esmu pārliecināts, ka Latvijai izdosies lieliska prezidentūra ES Padomē.

Mums jau ir piemēri, kad jaunas dalībvalstis, īpaši to pirmajās prezidentūrās, ir spējušas ļoti labi sagatavoties prezidentūrai, kā arī bijušas ambiciozas, bet tajā pašā laikā arī pragmatiskas,» teica Hāns.

Komisārs uzsvēra, ka pēdējo divu gadu laikā Latvija paveikusi lielu darbu, lai atveseļotos no ekonomiskās krīzes. «Tādējādi

Latvija bauda augstu uzticēšanos ES partneru vidū.

Man nav ne mazāko šaubu, ka tā būs veiksmīga prezidentūra,» paskaidroja Hāns.

Runājot par Rīgā gaidāmo Austrumu partnerības samitu, kas ir viens no centrālajiem prezidentūras notikumiem, Hāns pauda, ka ar to saistās zināmas cerības, tomēr ir jābūt arī reālistiem un jāsaprot, ka tam ir jākļūst par tādu, kas radīs pamatus turpmākām ES kaimiņattiecībām.

«Attiecībām jārisina sarežģīti politiski apstākļi, ļaujot mums turpināt stabilizēt reģionu. Tas veicina arī ES ekonomikas izaugsmi. Tā dēvētajos izaugsmes tirgos cilvēkiem ir tiesības dzīvot labāk. Ja šis samits varēs sniegt signālus šajā virzienā, es domāju, ka tas ir diezgan daudz, ko mēs varam sasniegt,» norādīja Hāns.

Ceturtdien, 1.janvārī, sākas Latvijas prezidentūra ES Padomē, kuras laikā norisināsies aptuveni 200 dažāda līmeņa un satura pasāku

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu