Tautā iemīļoti mūziķi lūdz paskatīties aiz savām ārdurvīm (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

15. decembris, kā jau katru gadu, pulcē pie Latvijas Nacionālās operas cilvēku pūļus, kuri dodas ziedot mantas, naudiņu, lai slimi bērniņi varētu izveseļoties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Arī šis gads nebija izņēmums, telekanāla LNT akcija «Eņģeļi pār Latviju» guva lielu cilvēku atsaucību.

Par spīti ziemas aukstumam, cilvēku masas jau no rīta sāka pulcēties pie Latvijas Nacionālās operas, lai palīdzētu bērniem, kuri nonākuši nelaimē.

Tika dziedātas dziesmas, spēlētas spēles, darbojās dažādas darbnīcas, kurās bērni varēja dekorēt piparkūkas.

Lai sasildītos, mazākajiem bija iespēja uzdejot kopā ar rūķiem, kamēr lielākie apmeklētāji devās iegādāties kādu gardu zupu vai tēju.

Pasākumā visas dienas garumā uzstājās dažādi dziedātāji, kuri mudināja cilvēkus ziedot un nebūt vienaldzīgiem.

«Eņģeļi pār Latviju» seja Katrīne Pasternaka, klausoties dziesmās, redzot mazo bērnu sejās lepnumu par iemestajiem santīmiņiem ziedojumu kastēs, neslēpa savas emocijas.

Dziedātājs Pēteris Upelnieks šādu dienu uzskata par svētkiem visai tautai, bet svētki nevar būt katru dienu.

«Visu cauru gadu dažādos lielveikalos pie pārtikas nodaļu kasēm stāv kastītes, kurās var iemest naudiņu dažādiem labiem mērķiem, ko arī daru. Šādi pasākumi, manuprāt, ir kopā būšanas laiks, nauda arī, protams, ir būtiska, to vajag bērniņiem, lai viņi dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi, bet galvenais ir kopā būšanas prieks,» pārdomās dalās Pēteris Upelnieks.

Pasākumā ar prieku un lielu gandarījumu uzstājās arī vienmēr jautrās «Dziedošo ģimeņu» dalībnieces māsas Aija un Gundega Legzdiņas. Sievietes izvēlējās dziedāt jautras dziesmas, lai cilvēkos radītu prieka dzirksti un redzējumu, ka viss izdosies un kopā mēs varam.

«Šādi pasākumi tautu dara labāku, baltāku. Saka, ka skumjas un sāpes tuvina; ja varam kaut kā palīdzēt, tas ir skaisti. Manī ir klusa vēlēšanās, lai mēs biežāk spējam sadoties rokās un palīdzēt tiem, kam grūti, negaidot šādus pasākumus vai «Maxima» nelaimes. Paskatīsimies apkārt, mēs bieži paejam tam visam garām, jo ikvienam ir sava dzīve, problēmas, darbs, tas viss mūs padara vienaldzīgus pret apkārtni, bet paskatīsimies apkārt, mazliet tālāk par savām namdurvīm,» iesaka Aija.

Māsas uzskata, ka šādi svētku koncerti ir mīlestības pilni un tas ir lielisks veids, kā dot savu artavu ziedojumu vākšanas procesā.

«Mēs varam ne tikai skumjos brīžos, bet arī jautros brīžos būt kopā. Šāds piemērs ir Dziesmu svētki, kur vecmāmiņa dzied kopā ar bērnu, parādot, ka visi varam būt kopā, tas ir brīnišķīgi – šī kopā būšana,» aizdomājas Gundega.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu