Noskaties: Morisejs uzstājas Nobela balvu ceremonijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā solīts, 11. decembrī Norvēģijā koncertā par godu Nobela miera prēmijas pasniegšanai Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW) uz skatuves kāpa grupas «The Smiths» bijušais vokālists Morisejs (Morrissey). Viņš nodziedāja trīs dziesmas - «People Are the Same Everywhere», Lū Rīda hita «Satellite of Love» kaverversiju un «Irish Blood, English Heart» no sava 2004. gada albuma «You Are the Quarry».

Jau ziņots, ka Moriseja uzaicināšanu norvēģi plaši kritizē. Morisejs Norvēģijā iemantojis ne visai labu slavu, jo 2011. gadā, divas dienas pēc slaktiņa, kuru 22. jūlijā Oslo un Ūteijas salā sarīkoja norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks, nogalinot 77 cilvēkus, salīdzināja šo traģēdiju ar ātrās ēdināšanas industrijā notiekošo. «Kā apliecināja notikumi Norvēģijā, mēs dzīvojam slepkavnieciskā pasaulē. Tomēr tas nav nekas, salīdzinot ar to, kas katru dienu notiek [ātrās ēdināšanas restorānu tīklos] «McDonald's» un «Kentucky Fried Sūdā»,» koncertā Varšavā paziņoja Morisejs, atsaucoties uz restorānu tīklu «Kentucky Fried Chicken».

Organizatori atzina, ka Moriseja komentāri par Bēringa-Breivīka sarīkoto slaktiņu bijuši «derdzīgi», bet norādīja, ka mūziķa paskaidrojumi bijuši pietiekami pārliecinoši, lai neliegtu viņam iespēju apliecināt cieņu Nobela prēmijas laureātam.

Koncertā uzstājās arī britu dziedātājs Džeimss Blants un sīriešu mūziķis Omārs Sulejmans.

Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremoniju vadīja Holivudas aktrise un seriāla «Homeland» («Svešais starp savējiem») zvaigzne Klēra Deinsa.

Atgādinām, ka Morisejs uzstājās Rīgā 2009.gada jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu