Desmitiem tūkstoši cilvēku DĀR atvadās no Mandelas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Desmitiem tūkstoši Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) iedzīvotāju un viesu cilvēku otrdien pulcējas Soveto stadionā, lai atvadītos no pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā bijušā DĀR prezidenta un Nobela Miera prēmijas laureāta Nelsona Mandelas.

Izrādīt pēdējo godu Mandelam ieradušies teju simts pasaules valstu līderu, kā arī ap 80 000 dienvidafrikāņu.

Uz atvadu dievkalpojumu otrdien ieradies ASV prezidents Baraks Obama ar dzīvesbiedri Mišelu, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, Francijas prezidents Fransuā Olands, ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns un citi pasaules līderi.

Izrādīt godu mūžībā aizgājušajam leģendārajam cīnītājam pret aparteīdu otrdien ieradusies arī amerikāņu televīzijas zvaigzne Opra Vinfrija, dziedātājs Bono, britu miljardieris Ričards Brensons un mūziķis Pīters Geibriels.

Piemiņas pasākuma apkārtnē īstenoti vērienīgi drošības pasākumi.

Dievkalpojumā uzrunas teiks arī Indijas un Brazīlijas prezidenti, kā arī četri Mandelas mazbērni.

Vēl aptuveni 120 000 cilvēku dota iespēja iespēja atvadu dievkalpojuma norisi vērot uz milzīgiem ekrāniem, kas uzstādīti trīs Johannesburgas stadionos.

Trešdien, ceturtdien un piektdien Dienvidāfrikas valdības oficiālajā rezidencē no Mandelas varēs atvadīties valsts sabiedrība.

Mandela tiks apbedīts 15.decembrī Austrumkāpas pilsētiņā Kunu, kur viņš uzaudzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu