Latvijas kinoteātros turpina dominēt «Staļingrada» (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Krievu režisora Fjodora Bondarčuka (Фёдор Бондарчук) vēsturiskā lente «Staļingrada» («Сталинград») saglabājusi līderpozīciju Latvijas kinoteātru topā, ziņo «kinokino.lv». Filmas kopējā apmeklētība jau kārtējo reizi pārsniegusi 20 tūkstošus.

Otrajā nedēļas nogalē «Staļingradu» noskatījušies 3441 cilvēks, kas ilgā laikā ir zemākais apmeklētības līmenis, ar kuru pieticis pirmajai vietai. Kopējais apmeklētības līmenis jau pietuvojies 15 tūkstošiem.

Asiņainās kaujas pie Staļingradas ir detalizēti iztirzātas gan grāmatās, gan kinematogrāfā. Šoreiz režisors savu darbu balstījis uz liecinieku piedzīvoto, stāsta centrā izvirzot kareivju un pilsētā palikušo iedzīvotāju likteņus. Nopostītajā pilsētā palicis tikai viens nams, kurā pozīcijas izdevies noturēt krievu karavīriem. Tādēļ vācu virsniekam Kānam tiek uzdots šo ēku ieņemt jebkuriem līdzekļiem. Par spīti visam, šajā nāves, sprādzienu un asiņu ellē dzimst mīlestība, jo arī kara nogurdinātie nespēj pretoties vēlmei pēc vienkāršas laimes.

Bondarčuka filmas budžets ir 30 miljoni ASV dolāru. «Staļingrada» ir pirmā Krievijas filma, kas filmēta IMAX 3D tehnoloģijā. Mūzikas autors ir Deivida Linča daiļrades cienītājiem labi pazīstamais Andželo Badalamenti. Lomās būs redzami Sergejs Garmašs, Daņila Kozlovskis un citi.

Otro vietu saglabājusi Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatas ekranizācija «Bada spēles. Spēle ar uguni» («Hunger Games: Catching Fire»). Pārdotas 2962 biļetes, bet kopumā jau teju 25 tūkstoši. Labas iespējas pacīnīties par vietu gada top 20.

Vēl vienu lielisku nedēļas nogali aizvadījusi animācijas filma «Tītari: Atpakaļ nākotnē» («Free Birds»). Filmu noskatījušies 2095 cilvēki, bet kopējais apmeklētības līmenis šonedēļ varētu pārsniegt 10 tūkstošus.

Ceturtajā vietā debitējusi komēdija «Papucis» ar komiķi Vinsu Vonu galvenajā lomā. Filma uzrunājusi 1721 skatītāju, un tas ir labākais rezultāts starp nedēļas jaunumiem.

Piecnieku noslēdz vēl viens jaunums, proti, Krievijas komēdija «Veiksmes sala», kura savākusi 1581 skatītāju.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu