Atklāj necilvēcīgu rīcību sociālās aprūpes centrā Gaiļezers (168)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārbaudot kādas privātpersonas sūdzību, Labklājības ministrija (LM) konstatējusi, ka Rīgas sociālās aprūpes centrā «Gaiļezers» notikusi nelikumīga klientes fiksēšana pie guļvietas, turklāt fiksācijas jostas iegādātas vairumā, tāpēc pastāv iespēja, ka šāda klientu kustības brīvības ierobežošana ir bijusi ierasta prakse, informēja LM pārstāve Zane Brīvmane.

LM ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību un turpinās pārbaudi sociālās aprūpes centrā līdz 2014.gada 20.janvārim.

Pamatojoties uz Rīgas domes Labklājības departamenta, kā pakļautībā darbojas sociālās aprūpes centrs, lēmumu, no amata ir atstādināta iestādes direktore Ļubova Zaka. LM, pārbaudot sūdzību, konstatējusi, ka centrā veikta klientes – gados vecas sievietes – nelikumīga fiksēšana pie guļvietas, tādējādi ierobežojot viņas kustību brīvību.

Rīgas sociālās aprūpes centrs «Gaiļezers» ir ilgstošas sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes iestāde, kas nodrošina pilnu aprūpi cilvēkiem, kuri vecuma vai veselības stāvokļa dēļ paši nevar sevi aprūpēt.

LM atgādina, ka saskaņā ar likumu «Par pašvaldībām» pašvaldība ir atbildīga par tās dibināto iestāžu darbību, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi. Šajā gadījumā par Rīgas sociālās aprūpes centru «Gaiļezers» ir atbildīga Rīgas dome. Viens no LM uzdevumiem ir kontrolēt sociālo pakalpojumu sniedzēju, tai skaitā sociālās aprūpes centru, atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Ministrija atgādina, ka, sākot ar 2014.gada 2.janvāri, LM interneta vietnē tiks izveidota sadaļa «Konstatētie sociālo pakalpojumu sniedzēju pārkāpumi». Tādējādi sabiedrībai būs pieejama informācija par negodprātīgiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri (168)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu