Latvijas Radio koris aicina uz koncertu «Magnificat» (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Gaidot Ziemas Saulgriežus, 9. decembrī plkst. 19 Latvijas Radio koris, Tallinas kamerorķestris un diriģents Kaspars Putniņš aicina uz Veco Sv. Ģertrūdes baznīcu uz koncertu «Magnificat». Koncertā skanēs Arvo Perta un Toivo Tuleva skaņdrabi, tai skaitā klātesot pašam komponistam notiks T. Tuleva Magnificat pirmatskaņojums Latvijā.

Diriģents Kaspars Putniņš: «Man šis koncerts ir nozīmīgs divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tāpēc, ka šī ir tāda izvērsta sadarbība ar manu draugu un Latvijas Radio kora senu sadarbības partneri – igauņu komponistu Toivo Tulevu. Un, otrkārt, tas ir Tallinas kamerorķestris, ar kuru man ir ļoti patīkami strādāt, jo viņi ir bezgala atsaucīgi un deg par rezultātu. Bez tam šis repertuārs igauņiem ir tuvs un pazīstams.»

Iniciatīva koncertēt kopā ar igauņu kolēģiem nāca tieši no viņiem (Igaunijas Mūzikas eksporta aģentūras), un tas ir lielāka projekta – skaņu ieraksta – pamatā. Šis pats sastāvs jau koncertēja Tallinā 23. oktobrī, bet pēc koncerta Rīgā, pabeidzot iesākto darbu Tallinā, šo programmu ierakstīs skaņu plates izdošanas vajadzībām.

Koncertu organizē VSIA «Latvijas Koncerti». Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā.


Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu