Pētījums: Slēpotāji dienu kalnos izbauda vairāk nekā snovbordisti (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Jaunā pētījumā noskaidrojies, ka pēc kalnos aizvadītas dienas slēpotāji izjūt lielāku apmierinātību nekā snovbordisti. Ziemas prieku baudītāji bieži vien strīdas par to, kurš sporta veids labāks - slēpošana vai snovbords. Sporta psihologi veikuši aptauju, lai novērtētu ziemas sporta veidu cienītāju apmierinātību. Viņi noskaidroja, ka prieku no tā gūst gan vieni, gan otri. Pat tie cilvēki, kuri ziemas priekiem ļaujas pavisam reti, pēc tam izjūt emocionālu pacilātību.

Taču slēpotāji gūto prieku vērtēja vidēji piecas reizes augstāk nekā snovbordisti vai cilvēki, kas nodarbojas ar abiem sporta veidiem.

Zinātnieki to skaidro ar mazāku saspringumu, laižoties lejā no kalna.

Floridas štata universitātes pētnieki aptaujāja 279 cilvēkus trijos dažādos slēpošanos kūrortos Dienvidkorejā. Aptuveni 45% no tiem bija slēpotāji, 40% nodarbojās ar snovbordu, bet atlikušie 15% iesaistījās abos sporta veidos.

90% aptaujāto dodas slēpot mazāk nekā piecas reizes gadā. Uz kalna viņi katru reizi aizvada vidēji četras ar pusi stundas.

Pētījuma rezultāti publicēti akadēmiskajā žurnālā «Applied Research in Quality of Life».

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu