Policija aizturējusi piketētāju, kurš pieprasīja Ušakova atkāpšanos (96)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki plkst.13.40 aizturējuši vienu no iedzīvotājiem, kas piketā pie Rīgas domes pieprasīja Rīgas mēra atkāpšanos no amata.

Piketētājs rokās turēja plakātu, kuru no vienas puses rotāja uzraksts «Rīgas izzadzējus uz Getliņiem», savukārt otrā pusē bija attēlota PSRS un nacistiskā simbolika, kurai pāri trekniem burtiem uzrakstīts «No». Pašvaldības policijas darbinieki norādīja, ka stilizētas padomju un nacionālistiskās simbolikas izmantošana ir aizliegta, tāpēc plakāta turētājam policisti neļāva pamest notikuma vietu.

Piketētājs norādīja, ka savu vainu atzīst, un pauda vēlmi paņemt savu velosipēdu un doties projām, taču Pašvaldības policijas darbinieki veda viņu uz busiņu. Aptuveni 60 gadus vecais vīrs mēģināja pretoties, taču viņu uz busiņu aiznesa aiz elkoņiem.

Incidenta tuvumā nekavējoties sāka drūzmēties cilvēki, tostarp piketa organizators Jānis Mārtiņš Skuja, kā arī domes deputāts Dainis Locis (VL-TB/LNNK). Iedzīvotāji centās panākt, lai policija atbrīvo aizturēto, un drūzmējās ap policijas transportlīdzekli, lai neļautu tam pamest notikuma vietu.

Skuja uzsvēra, ka padomju un nacistiskās simbolikas noliegums nav aizliegts un plakātā paustais vēstījums nav šīs simbolikas slavināšana. Tāpat Skuja uzstāja, lai policisti pakļaujas Rīgas domes deputāta Daiņa Loča prasībām un aizturēto atbrīvo. Tomēr policisti pavēlēm nepakļāvās un aizturēto aizveda projām. Notikuma aculiecinieki policistus kaunināja un lamāja par Ušakova pakalpiņiem un latviešu kangariem.

Kā ziņots, Rātslaukumā šodien notika divu pretēju viedokļu paudēju piketi. Vairāki simti cilvēku, turot Rīgas karogus, pauda atbalstu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), viņu vidū bija arī liels skaits pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» darbinieku. Savukārt trokšņojošā atbalstītāju pūļa aizmugurē pulcējās ap 200 iedzīvotāju, kuri pieprasīja Ušakova atkāpšanos no amata. Ušakova pretinieki uz notikuma vietu bija atnesuši arī divus Latvijas valsts karogus.

Piketētāji pilnībā izklīduši ap plkst.14.30. Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka minētais vīrietis bijis vienīgais piketa laikā aizturētais. Vēl kādai sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par piegružošanu - viņa metusi zemē maizi.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu