Rūgts Holivudai un mums! Kāds bija kāzu stils 2013. gada jaunlaulātajiem?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā 2013. gads ir iezīmējies kāzu stilā? Kuras pasaules slavenības šogad apprecējās un kam savā stilā uzmanību pievērsa jaunie pāri pasaulē un tepat Latvijā?

Tā kā šis gads ir tikpat kā pagājis, tad, apskatot gada kāzu stilu, varam izvērtēt, ko jaunie pāri uzskata par prioritāti, vai stils tiek saskaņots, redzama uzdrīkstēšanās un novērojamas citas pārsteidzošas nianses. Kā mēs to uzzināsim? Rīgas centrā izveidojies mīlestības un skaistuma duets – Ģertrūdes baznīca, kur laulājas jaunie pāri, un lielisks skaistumkopšanas salons Studio 3, kur pārus sapucē stilisti, frizieri un vizāžisti.

Studio 3 stila meistares Sandra Boiko, Diāna Godmaša un Inga Spridzāne šogad ir bijušas klāt daudzu pāru nozīmīgākajās dienās. Balstoties uz savu profesionālo pieredzi, viņas atklāj, kādas ir šā gada ievērojamākās tendences.

Viens no pamatnosacījumiem ir ērtums

Līgavas kāzu dienā mazāk izmanto plīvurus, bet labprāt rotā matus ar ziediem. Arī kāzu kleitās ir manāms vieglums, kas saistās ar vienkāršiem fasoniem. Kleitas, kas ir pieguļošas, no viegli krītošiem audumiem un ļauj jaunajai sievai brīvi kustēties, dejot un piedalīties visās aktivitātēs. Šādu pieeju savai kāzu kleitai izvēlējusies arī aktrise Keira Naitlija, kas apprecējās 2013. gada vasarā – viņai ir īsa, viegla tilla kleita, kam pa virsu uzvilkta maza, eleganta jaciņa. Un kāpēc gan ne? Jo īpaši šāds stils piestāv jaunām sievietēm, kas ikdienā dod priekšroku ērtumam un vienkāršībai. Turklāt līgava un līgavainis nav baidījušies uzlikt stilīgas saulesbrilles – ja jau viņu diena, tad arī kopīga attieksme.

Dominē vintage un individuāla attieksme stilā

Studio 3 stila speciālistes atzīst, ka šogad novērojamas nevis krasas grima, bet gan stila un aksesuāru izmaiņas. Līgavām ir populāri iesaistīt ziedu motīvus un izcelt aksesuārus, izvēloties tos krāsainos toņos. Vintage stils novērojams kāzu kleitās. 20., 30. un 40. gadi ar viegli ieveidotiem matiem, kas izskatās pēc iespējas dabiskāk vai perfekti atbilst izvēlētajam stilam. Ļoti skaisti izskatās netradicionālas pīnes, kas papildinātas ar romantiskiem aksesuāriem. Līgavas tradicionālo balto pērlīšu vietā labāk izvēlas īstus pļavas ziedus, elegantu cepuri vai baltus, īpaši viņai veidotus aksesuārus. No pasaules slavenībām vintage stilu ieturējusi basketbolista Maikla Džordana līgava – viņa izvēlējusies siluetkleitu ar paplašinātu apakšdaļu, bet mati ieveidoti elegantā mezglā ar maziem ziediem. Džordans tērpies smokingā – klasiskās kaklasaites vietā šoreiz izvēlējies tauriņu.

Grimā jaunas dvesmas lūpu krāsās

Būtiskas izmaiņas grima tendencēs šogad netika manītas, tomēr pamanījām, ka līgavas labprāt vēlas vairāk izcelt lūpas. Tagad populāras ir auksti rozā, sarkanas un pat mazliet violetas vai bordo krāsas. Ja kopgrimā to veiksmīgi apvieno ar minimāli izceltām acīm, tad rezultāts ir lielisks. Piestāv jebkurai jaunajai sievai.

Acis izceļam ar nedaudz tumšākām ēnām vai vienu mitrā acu zīmuļa līniju, mazliet veidojot retro stila iezīmes. Vēl kāzu grimā ir svarīgi izcelt sejas vaibstus, lai fotogrāfijās, kāzu video līgava izskatītos lieliski visas dienas garumā un atklātu savu dabisko skaistumu īpašajā dienā.

Retro auto, oriģinālas ceremonijas un 101 veids, kā atšķirties

Šogad vēl izteiktāk nekā pēdējos gados jaunais pāris kāzās cenšas izcelties atbilstoši savām vēlmēm, laužot jau sen radušos stereotipus, atšķirties un izveidot skaistu, tikai pārim piemērotu pasākumu. Tiek saskaņotas apģērbu detaļas, krāsu akcenti un viss kāzu svinību koncepts. Piemēram, kāds pāris sarīkoja kāzas 20. gadu stilā – tematika tika ieturēta simtprocentīgi, sākot ar līgavas kleitu, līdz kāzu mašīnai un galdu noformējumam.

Par kāzu auto ļoti izteikta tendence ir izvēlēties retro auto un kāzu ceremoniju rīkot nākamajā dienā pēc sarakstīšanās. Norises vieta ir pie dabas – jūras krastā, skaistā dārzā vai pārim nozīmīgā tikšanās vietā.

No pasaules slavenībām visnetradicionālākās kāzas sarīkoja jaunās «Beverlihilzas 90210» zvaigzne Šenī Graimsa. Viņa klasiskās baltās kāzu kleitas vietā izvēlējās apburoši skaistu kleitu tumšpelēkos toņos, pieskaņojot visu pārējo tumši sarkanos akcentos. Arī līgavas pušķi.

Vēlies uzzināt, kāds būtu Tavs piemērotākais stils kāzu dienā? Ieskaties Studio 3 http://www.studio3.lv/LV/precamies/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu