Pieaugums Porsche ģimenē un jaunais MINI

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Ja pirms 20 gadiem vācu zīmols Porsche asociējās tikai ar sporta automobiļiem, no kuriem populārākais ir leģendārais 911, ko dažādās modifikācijās ražo jau kopš 1963.gada, tad nu jau 12 gadus līdzās kupejām Porsche dīleru salonos varam atrast arī apvidus automobiļus un četru durvju luksusa klases limuzīnus.

Losandželosas automobiļu izstādē novembrī dienas gaismu ieraudzīja absolūts jaunums - kompaktklases SUV Macan. Macan ir par 17 centimetriem īsāks nekā Cayenne, un tam ir daudz kopīga ar Audi Q5.

Bāzes versijā Macan S tiks aprīkots ar 340 zirgspēku V6 turbodzinēju. Vēl piedāvājumā būs dīzeļdzinējs ar fantastisku 580 Nm griezes momentu, savukārt modelim Macan Turbo ir 400 zirgspēku sešu cilindru dzinējs. Aprīkots ar šo spēka agregātu, Macan spēs 100 km/h sasniegt 4,6 sekundēs.

MINI markas faniem 18.novembris turpmāk būs ne tikai valsts svētki, bet arī jaunā MINI dzimšanas diena, jo tieši šajā datumā Oksfordā tika prezentēta jaunākā MINI modeļu paaudze.

Tehniski tas ir pilnīgi jauns auto, kurš būvēts uz jaunās BMW UKL 1 platformas. To vēlāk BMW koncerns izmantos arī 1. sērijas GT modeļa un mazākā krosovera X1 ražošanā.

Paaudžu maiņas rezultātā MINI ir kļuvis par nepilniem desmit centimetriem garāks un par 4,4 centimetriem platāks. Savukārt salonā MINI ir šķīries no pelēcīgajām plastmasas detaļām, tā iegūstot nobriedušāka, augstvērtīgāka auto izskatu. Arī aprīkojuma ziņā jaunais MINI ir krietni tuvāk BMW piedāvātajiem modeļiem. Proti, turpmāk arī MINI varēs iegādāties ar adaptīvo balstiekārtu un sporta automātisko transmisiju ar pārslēgiem aiz stūres, diožu lukturiem, projekcijas ekrānu, parkošanās asistentu utt.

Dzinēju paletē atrodams pilnīgi jauns 1,5 litru trīs cilindru biturbo benzīnnieks ar 136 zirgspēku jaudu un 2 litru biturbo dzinējs ar 192 zirgspēku jaudu. Cooper D tikmēr paredzēts 1,5 litru trīs cilindru dīzeļdzinējs ar 116 zirgspēkiem, un tā degvielas patēriņš kombinētā ciklā būšot tikai 3,5 litri uz 100 kilometriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu