Miris leģendārais aktieris Jurijs Jakovļevs (68)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavā 85 gadu vecumā miris leģendārais teātra un kino aktieris Jurijs Jakovļevs, kurš lielu slavu iemantoja ar dauzām savām lomām, to skaitā kā Ivans Bargais filmā «Ivans Vasiļjevičs maina profesiju» un Ipolita lomas atveidotājs kinolentē «Likteņa ironija, jeb Vieglu garu».

Krievijas mediji vēsta, ka Jurijs Jakovļevs noģībis un tādēļ aizvests uz slimnīcu. Plašāka informācija par viņa nāves apstākļiem netiek sniegta, taču zināms, ka aktierim pēdējā laikā arvien biežāk bijušas veselības problēmas.

Jurijs Jakovļevs ir dzimis 1928. gada 25. aprīlī Maskavā. 1952. gadā viņš absolvēja Ščukina teātra skolu un sāka darbu Jevgēņija Vahtangova teātrī, kur nostrādāja visu mūžu. Viena no viņa pirmajām lomām bija aizjūras princis izrādē «Kas no bēdām baidās, laimīgs nekļūst». Pēc debijas šajā izrādē viņš Maskavā ātri kļuva slavens un vēlāk veiksmīgi atveidoja ļoti atšķirīgus teātra un kino personāžus.

2.decembrī ikgadējā «Teātra zvaigznes» pasniegšanas ceremonijā Jurijam Jakovļevam bija jāsaņem «Skatuves leģendas» nosaukums, un tagad viņam to piešķirs jau pēc nāves.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu