Noskaties, kā uzsprāgst «Pixies» ģitārists (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu rokgrupa «Pixies», kas šā gada septembrī izdeva jaunu mazalbumu «EP-1» ar četrām svaigi ierakstītām dziesmām, vienai no dziesmām «What Goes Boom» uzfilmējusi video, kurā uz īsu brīdi galvenajā lomā iejuties grupas ģitārists Džoijs Santjago (Joey Santiago). Kāpēc uz īsu? To redzēsiet aptuveni 2.28 minūtē.

«EP-1» seko grupas atgriešanās singlam «Bagboy» un ir pirmais albums pēc 22 gadu pauzes. Visas jaunās dziesmas ierakstītas «Rockfield Studios» Velsā producenta Džila Nortona (Gil Norton) virsvadībā. Nortons savulaik producējis arī labākos grupas 1980. gadu beigu un 90. gadu pirmās puses albumus - «Doolittle» (1989), «Bossanova» (1990) un «Trompe Le Monde» (1991).

«Pixies» izjuka 1993. gadā un 2004. gadā atkalapvienojās. Pēdējos septiņus gadus viņi nemitīgi koncertē.

Atgādinām, ka 2009. gadā par godu sava albuma «Doolittle» 20. jubilejai «Pixies» izdeva bezmaksas minialbumu, ko bija iespējams lejupielādēt grupas oficiālajā mājaslapā. Bezmaksas EP iekļautās dziesmas tika ierakstītas grupas uzstāšanās laikā Parīzē 2009. gada 16.oktobrī. Kopā albumā ir četras dziesmas - «Monkey Gone To Heaven», «Crackity Jones», «Gouge Away» un «Dancing The Manta Ray».

Šā gada jūnijā oriģinālā sastāva basģitāriste Kima Dīla (Kim Deal) pameta grupu. Viņas vietā stājusies cita Kima - Kima Šatuka (Kim Shattuck), kas muzicējusi grupās «The Muffs» un «The Pandoras».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu