Lietuvas portāls: «Maxima Latvija» vadītāja teiktais - pļauka (116)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju teiktie «Maxima Latvija» vadītāja Gintara Jasinska vārdi, ka «atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi» izraisījuši sašutumu arī Lietuvas sabiedrībā, kura visu šo laiku sekojusi un jutusi līdzi notikumiem Latvijā. Viņa paziņojums uzskatāms par pļauku latviešiem, ceturtdien raksta portāls «Lrytas.lt».

Jau ziņots, ka Jasinsks uz jautājumu, vai arī kādam no veikala vadības nebūtu jāseko Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, izteicās, ka viņš jūtas «atbildīgs, bet ne vainīgs» - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc «Maxima Latvija» vadītāja sacītā, veikala darbinieki rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas, bet pats uzņēmums nav plānojis un neplāno pamest Latvijas tirgu.

«Lrytas.lt» atgādina, ka Jasinsks preses konferencē nav sniedzis atbildes uz vairākiem ar traģēdiju saistītiem jautājumiem, norādot, ka plašākas atbildes tiks sniegtas rakstiski.

Jasinska izteikumus par nepieņemamiem atzinuši daudzi Lietuvas interneta mediju lasītāji, kas traģēdijai Rīgā sekojuši ar dziļu līdzjūtību.

«Atkāpjas tie, kuriem ir sirdsapziņa,»

viņa teikto komentē kāds portāla «Delfi.lt» lasītājs.

«Kurš vainīgs, kurš nē - to noskaidros tiesībsargāšanas iestādes. Bet jābūt taču vismaz elementārai cilvēcībai un vismaz kripatiņai līdzjūtības. Briesmīgs cinisms skan šā darboņa izteikumos. Man kauns, ka mūsu uzņēmēji ir tik bezsirdīgi. Es kā vienkāršs lietuvietis atvainojos jums, brālīši, par Jasinska vārdiem. Man ļoti žēl,» atzīstas cits komentētājs portālā «Lrytas.lt».

Ļoti daudzos komentāros atgādināts, ka arī tajā laikā, kad darbojusies signalizācija, cilvēki netika evakuēti, vēl vairāk - veikalā pat ielaisti jauni pircēji.

«Šausmina tādi izteikumi. Viņi pieraduši Lietuvā savus cilvēkus uzskatīt par vergiem, ļaudīm jāstrādā milzīgā stresā,» raksta vēl viens lasītājs.

«Kādēļ pat cilvēki, kam ar to nav nekādas saistības, sajūt vainu un līdzjūtību? Ne vienā, ne otrā gadījumā nav viegli skatīties acīs cietušajiem,» bilst portāla «15min.lt» lasītājs.

«Tādu uzpūtību man vēl nav nācies redzēt. Domāju, ka

«Maksimu» vajadzētu boikotēt ne tikai Latvijā,

bet arī pie mums,» portālā «Delfi.lt» spriež cita komentētāja.

«Zinu, kā rīkoties, - iešu uz citiem veikaliem. Tas vismaz ir tas, ko es te varu darīt,» viņai piebalso vēl viens tautietis.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu