Sprūdžs izstājas no Reformu partijas (45)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs izstājas no Reformu partijas (RP), aģentūrai BNS apstiprināja ministra preses sekretāre Maija Pētermane. Sprūdžs iesniegumā RP, kas nonācis aģentūras BNS rīcībā, norāda, ka ir īstais brīdis norobežoties no partijas.

«Mūsu zeme šobrīd pārdzīvo traģisku un smagu periodu gan katrs no mums personīgi, gan sabiedrība kopumā. Emocionāli un arī politiski. Vēsturiski tādos brīžos latvieši ir parādījuši izlēmību un spēju nostāties taisnības pusē, arī nozīmīga pārspēka priekšā. Tāpēc uzskatu, ka šobrīd ir īstais brīdis, lai norobežotos no Reformu partijas vadības īstenotās politikas. Vai precīzāk - tās neesamības,» vēsta Sprūdžs.

Tāpat viņš norāda uz intrigām un nomelnošanu.

«Ir labs brīdis, lai novilktu treknu sarkano līniju aiz nemitīgu savstarpēju intrigu un savējo apmelnošanas kampaņu piesātinātās vides. Man ir jāatzīst sava neprasme un nevēlēšanās tajā darboties un no tā izrietošās sakāves. Tomēr tā nav joma, kurā es vēlētos pilnveidot savas prasmes,» pauž Sprūdžs.

Jau ziņots, ka Sprūdžs iepriekš iesniedza arī demisijas rakstu, norādot, ka izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no RP nepieciešamā kursa.

Vairāki RP deputāti apsver iespēju pamest frakciju

Vairāki Reformu partijas (RP) deputāti apsver iespēju pamest Saeimas frakciju, savukārt RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters aicina pieņemt lēmumu par turpmāko darbību līdz šodienas plkst.17.

Demiters aģentūrai LETA pastāstīja, ka šodien sasaucis valdes un frakcijas sēdi, lai diskutētu par deputātu turpmāko darbu frakcijā.

«Šodien līdz plkst.17 katram ir jāpieņem savs lēmums. Nedz es personīgi, nedz partija kontrolēs atsevišķu deputātu destruktīvo darbību,» uzsver Demiters. Par destruktīvu rīcību RP politiķis uzskata atsevišķu deputātu rīcību un publiskos izteikumus.

Tas saistīts ar atsevišķu RP frakcijas pārstāvju publiski pausto nostāju pēc Zandas Kalniņas-Lukašēvicas (RP) nominēšanas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres amatam.

Iespēju pamest frakciju apsverot vairāki deputāti. Parlamentāriete Inga Bite (RP), kas arī darbojas biedrībā «Demokrātiskie patrioti», savu nostāju pamato ar to, ka RP lēmumi tiek pieņemti šaurā cilvēku lokā. Proti, lēmumus pieņemot Kalniņa-Lukaševica, RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule, kā arī dažkārt deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

No partijas izstājas arī ierindas biedri, daļa no RP biedriem pievienojas «Demokrātiskajiem patriotiem», vēl daļa veic sarunas ar «Reģionu aliansi».

Deputātes Ingas Vanagas (RP) lēmums par palikšanu RP frakcijā būs atkarīgs no tā, kuri cilvēki paliks frakcijā, aģentūrai LETA norādīja parlamentāriete. Savukārt deputāte Daina Kazāka (RP) pavēstīja, ka turpinās strādāt RP.

Kā aģentūru LETA informēja RP, šodien plkst.17 notiks apvienotā RP frakcijas un valdes sēde, kurā tiks lemts par Saeimas deputātu turpmāko darbu frakcijā.

«Ņemot vērā to, ka krīzes laikā saliedēta un konstruktīva frakcijas darbība ir primārais uzdevums, vakar notikušajā frakcijas sēdē esmu skaidri paudis, ka man kā partijas valdes un frakcijas priekšsēdētājam nav pieņemama atsevišķu deputātu rīcība un publiskie izteikumi,» norāda Demiters.

      Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
      Aktuālais šodien
      Svarīgākais
      Uz augšu