Vairāki RP deputāti apsver iespēju pamest frakciju (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāki Reformu partijas (RP) deputāti apsver iespēju pamest Saeimas frakciju, savukārt RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters aicina pieņemt lēmumu par turpmāko darbību līdz šodienas plkst.17.

Demiters pastāstīja, ka šodien sasaucis valdes un frakcijas sēdi, lai diskutētu par deputātu turpmāko darbu frakcijā.

«Šodien līdz plkst.17 katram ir jāpieņem savs lēmums. Nedz es personīgi, nedz partija netolerēs atsevišķu deputātu destruktīvo darbību,» uzsver Demiters. Par destruktīvu rīcību RP politiķis uzskata atsevišķu deputātu rīcību un publiskos izteikumus.

Tas saistīts ar atsevišķu RP frakcijas pārstāvju publiski pausto nostāju pēc Zandas Kalniņas-Lukašēvicas (RP) nominēšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres amatam.

Iespēju pamest frakciju apsverot vairāki deputāti. Parlamentāriete Inga Bite (RP), kas arī darbojas biedrībā «Demokrātiskie patrioti», savu nostāju pamato ar to, ka RP lēmumi tiek pieņemti šaurā cilvēku loka. Proti, lēmumus pieņemot Kalniņa-Lukaševica, RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule, kā arī dažkārt deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

Kā informēja RP, šodien plkst.17 notiks apvienotā RP frakcijas un valdes sēde, kurā tiks lemts par Saeimas deputātu turpmāko darbu frakcijā.

«Ņemot vērā to, ka krīzes laikā saliedēta un konstruktīva frakcijas darbība ir primārais uzdevums, vakardien notikušajā frakcijas sēdē esmu skaidri paudis, ka man, kā partijas valdes un frakcijas priekšsēdētājam, nav pieņemama atsevišķu deputātu rīcība un publiskie izteikumi,» norāda Demiters.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu