ASV spiegoja Kanādā G8 un G20 samitu laikā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas varasiestādes ļāva ASV Nacionālajai drošības pārvaldei (NSA) nodarboties ar spiegošanu valstī G8 un G20 samitu laikā Ontārio provincē 2010.gadā, vēsta telekanāls «CBC News», atsaucoties uz bijušā ASV izlūkdienestu līdzstrādnieka Edvarda Snoudena nopludināto informāciju.

Kā liecina dokumenti, NSA izmantoja ASV vēstniecību Otavā kā komandpunktu gandrīz nedēļu ilgai spiegošanas operācijai, kamēr prezidents Baraks Obama un citi ārvalstu līderi atradās Kanādā 2010.gada jūnijā.

CBC ziņo, ka

dokumentos nav minēti konkrēti spiegošanas operācijas mērķi, taču plāni tikuši «cieši koordinēti ar Kanādas partneri».

Kanādas premjerministra un izlūkdienesta pārstāvji atteicās sniegt komentārus.

Savukārt Kanādas pilsonisko tiesību grupa «OpenMedia.ca» nosodīja ziņas par ASV spiegošanas operāciju valstī. «Ir skaidrs, ka šī spiegošana bija vērsta uz ASV politikas mērķu atbalstīšanu ļoti strīdīgā samitā,» paziņoja «OpenMedia.ca» izpilddirektors Stīvs Andersons. «Šis noteikti nodarīs milzīgu kaitējumu Kanādas attiecībām ar mūsu G20 partneriem.»

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu