Kalniņa-Lukaševica cer, ka koalīcijas partneri viņai šķēršļus neliks (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sešas dienas pirms demisijas Edmunds Sprūdžs atklāj, ka labprāt turpinātu darbu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā. Tomēr, pēc viņa teiktā, nekas vairs nav maināms, jo premjers jau pirms trīs mēnešiem ir pieņēmis viņa demisijas rakstu, ar norunu, ka pirmais decembris būs Sprūdža pēdējā diena amatā. Viņa vietā Reformu partija izvirzījusi Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Taču par viņas izredzēm tikt ievēlētai koalīcijas partneri pagaidām izsakās piesardzīgi.

Zanda Kalniņa-Lukaševica Saeimā vada Eiropas lietu komisiju un ir viena no redzamākajām Reformu partijas politiķēm. Partija uzskata, ka viņa ir

piemērotāka kandidāte, lai kļūtu par Edmunda Sprūdža pēcteci.

Sprūdžs demisijas rakstu premjeram iesniedza septembra sākumā, abiem vienojoties, ka ministrs pienākumus turpinās pildīt līdz pirmajam decembrim. Taču tagad, kad amatā viņš aizvada pēdējās dienas, ministrs norāda, ka darbu tomēr vēlētos turpināt.

«Šajā situācijā droši vien, ka jā, jo tiešām politika laikam ar to ir raksturīga, ka tie apstākļi mainās ārkārtīgi strauji. Līdz ar to politikā trīs mēneši ir ļoti ilgs laiks. Tai pašā laikā tas lēmums ir pieņemts un šobrīd nav nekādā veidā grozāms,» runā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Viņš jau iepriekš atzinis, ka atkāpties bijis spiests pēc Reformu partijas spiediena, ko partijas priekšsēdētājs noraida. Edmunds Demiters gan neslēpj, ka partijā nav vienota viedokļa, vai Sprūdžam jāatkāpjas, un viņš nav pārliecināts, vai visi partijas biedri balsos par Kalniņas-Lukaševicas apstiprināšanu.

«Pārliecināts es varēšu būt tad, kad būs noticis balsojums. Kā jau esmu minējis, šī ir politika un katru dienu mēs varam sagaidīt kādus pārsteigumus,» uzsver RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Koalīcijas partneri pagaidām atturas prognozēt, vai jauno ministri izdosies apstiprināt amatā

«Es arī domāju tuvākajā laikā ar ministres kandidāti tikties, arī pārrunāt veicamos uzdevumus. Par koalīcijas atbalstu - nu tas acīmredzot ir jautājums, kas jāskata nākamajā koalīcijas sēdē,» domā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Kā balsos Nacionālā apvienība, kura paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā, partija izlems pēc rītdienas tikšanās ar kandidāti. Imants Parādnieks sacīja, ka Reformu partijas izvēle būtu jārespektē.

Koalīcijas partiju balsojumam būs izšķiroša nozīme, jo opozīcija sola balsot pret jauno ministri.

Zanda Kalniņa-Lukaševica cer, ka koalīcijas partneri viņai šķēršļus neliks

«Balstoties gan uz to, ka mana partija ir bijusi ļoti konstruktīvs un tiešām uzticams koalīcijas pārstāvis, es neredzu problēmu pēc būtības. Es gaidu arī no mūsu koalīcijas partneriem tādu pašu prognozējamu un atbildīgu rīcību,» cer Saeimas deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Tomēr, pirms nav noticis balsojums, kas plānots nākamajā nedēļā, par tā iznākumu viņa nav pilnīgi droša. Tikmēr Edmunds Sprūdžs vēl domā, vai pēc ministra krēsla zaudēšanas atjaunos deputāta mandātu un turpinās darbu Saeimā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu