Arī Latvijas kinoteātros dominē jaunās «Bada spēles» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Līdzīgi kā Ziemeļamerikā, arī Latvijā par pārliecinošu līderi kinoteātros kļūst rakstnieces Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatas ekranizācija «Bada spēles. Spēle ar uguni» («Hunger Games: Catching Fire»). Filmu pirmajā nedēļas nogalē noskatījušies 9318 cilvēki, kas stabili pārspēj pirmās filmas sekmes. Labas iespējas pacīnīties par vietu gada Top 20, raksta «kinokino.lv».

Atgādinām, ka «Bada spēļu» filmu sērija izveidota, balstoties uz rakstnieces Sūzenas Kolinsas grāmatām - tās stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no 12 apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju un arī ik gadu piedalās Bada spēlēs - nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks.

Filmā «Bada spēles. Spēle ar uguni» galvenā varone Katnisa, ko tēlo aktrise Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence), ir pārkāpusi Bada spēļu noteikumus un guvusi uzvaru asinis stindzinošajā spēlē. Panemā sākas krasas izmaiņas un pēc taisnības izslāpušās sabiedrības nemieri. 12. apgabalam, kas ar entuziasmu sagaidījis uzvarētājus Katnisu un Pītu, ko atveido Džošs Hačersons, jādodas kaujā vēlreiz.

2012. gadā pirmās «Bada spēles» kļuva par kulta filmu un nopelnīja vairāk nekā 693 miljonus ASV dolāru. 2014. un 2015. gadā plānotas vēl divas filmas pēc rakstnieces Kolinsas grāmatas «Bada spēles. Zobgaļsīlis» motīviem. Prognozēts, ka filma «Bada spēles. Spēle ar uguni» kļūs par vēl vienu kulta filmu gan pasaulē, gan Latvijā.

Otrajā vietā debitējusi animācijas filma «Tītari: Atpakaļ nākotnē» («Free Birds») ar 2634 skatītājiem.

Uz trešo vietu noslīdējis Ridlija Skota (Ridley Scott) režisētais trilleris «Advokāts» («The Counselor»). Šoreiz pārdotas 2609 biļetes, bet to kopskaits tuvojas 10 tūkstošiem.

Ceturto vietu ieņem rudens apmeklētākā filma Latvijā - animācijas hits «Turbo». To šoreiz noskatījušies 1837 kino apmeklētāji, bet skatītāju kopskaits sasniedzis jau gandrīz 45 tūkstošus.

Piecnieku noslēdz Pola Grīngrāsa režisētais trilleris, kas balstās uz patiesiem notikumiem - «Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā» («Captain Phillips») ar 1390 skatītājiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu