Talsos iedegs svētku egli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pirmajā kristiešu atzīmētajā adventes (Advents nāk no latīņu valodas, tulkojumā tas nozīmē «atnākšana» vai «nākšana») svētdienā, 1.decembrī, Talsos viesosies «Eņģeļu ekspresis» un pie Tautas nama tiks iedegta lielā svētku egle, TVNET uzzināja pašvaldībā.

Jau piektdien, 22.novembrī, Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus («Talsu novada attīstībai»), pašvaldības izpilddirektors Aldis Vilsons un citi pašvaldības pārstāvji kopā ar Ziemeļkurzemes virsmežniecības virsmežzini Uldi Frīdenbergu un Talsu nodaļas vecāko mežzini Andri Petrusu devās uz Laidzes pagasta mežiem, lai nolūkotu krāšņāko un kuplāko Ziemassvētku egli.

Egle tika noskatīta uzņēmuma «Fragaria» mežos. Šodien tā tiks nogādāta Talsos, kur tiks rotāta ar Talsu Valsts ģimnāzijas skolēnu un skolotāju izgatavotajiem rotājumiem - latvju rakstu zīmēm.

1.decembrī jau plkst.11 Radošajā sētā sāks darboties radošā darbnīca, kur interesenti varēs izgatavot Ziemassvētku eņģeļus un dažādus svētku rotājumus. Turpat no plkst.12 Ziemassvētku tirdziņā ikviens varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus, piparkūkas un citas Ziemassvētku gaidīšanas laikam nepieciešamās lietas, bet plkst.13 Talsu Tautas namā skatītāji aicināti uz Nika Matvejeva koncertu «Vēstules Dievam».

Plkst.16 Tautas namā notiks jautra pēcpusdiena bērniem kopā ar viesiem no Smurfu ciema. Jautrībās iesaistīsies bērnu vokālā studija «Tonis» un modes deju studija «Elfas». Pasākuma laikā darbosies «Rūķu pasts» ar iespēju nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim.

Svētdienas vakaram satumstot, plkst.17 laukumā pie Talsu Tautas nama notiks lielās egles iedegšanas pasākums. Pirms egles iedegšanas laba vēlējumus teiks domes priekšsēdētājs.

Šajā dienā pilsētā ieradīsies arī «Eņģeļu ekspresis», ko ikviens varēs sastapt no plkst.17 līdz 19 pie Talsu Tautas nama. «Eņģeļu ekspresis» šogad viesosies 26 dažādās Latvijas pilsētās ar labdarības pasākumiem, lai smagi slimu bērnu ģimenēs ienestu cerību un spēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu