Grāmata bērniem - «Džordžs un Lielais Sprādziens» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Jāņa Rozes apgādā» klajā nākusi leģendārā britu fiziķa un matemātiķa Stīvena Hokinga (Stephen Hawking) un viņa meitas Lūsijas Hokingas (Lucy Hawking) grāmata bērniem «Džordžs un Lielais Sprādziens» («George and the Big Bang»). Šī ir jau trešā grāmata Džordža piedzīvojumu sērijā. Pirmā grāmata «Džordža slepenā atslēga uz Visumu» pieejama vairs tikai bibliotēkās, tomēr interesentiem veikalos pieejama ir Džordža piedzīvojumu otrā grāmata «Džordža Visuma dārgumu medības», informē izdevēji.

Džordžs un Annija ir seni draugi, kas kopā piedzīvojuši milzum daudz pārsteidzošu mirkļu. Tas tādēļ, ka Annijas tēvs Ēriks ir zinātnieks, kas nodarbojas ar kosmosa izpēti. Šoreiz viss ir mazliet sarežģītāk, jo kāds ir atklājis, ka Ēriks savos pētījumos reizēm ļauj piedalīties arī abiem bērniem. Viņam draud atņemt labāko darba instrumentu – superdatoru Kosmoss. Džordžs, kurš ar superdatora palīdzību jau ir paspējis sameklēt jaunu planētu savam mājdzīvniekam ruksim, kam pagalmā ir kļuvis par šauru, uzzina, ka ļaunais profesors Zuzubins ir nolēmis izjaukt vienu no ievērojamākajiem zinātniskajiem eksperimentiem Lielajā hadronu paātrinātājā. Abiem bērniem par katru cenu jānokļūst paātrinātājā, pirms profesors īsteno savu velnišķīgo nodomu...

«Džordžs un Lielais Sprādziens» ir ne vien aizraujošs stāsts par divu bērnu piedzīvojumiem, bet arī izglītojošs materiāls par Visumu. Stāstā ir ievītas zinātniskas lekcijas par dažādiem fizikas un kosmoloģijas jautājumiem (Lielais hadronu paātrinātājs, kvantu pasaule, Saules sistēma, Visuma izplešanās, tārpejas un ceļošana laikā), kas sniedz izpratni par modernākajām zinātnes teorijām.

Izdevumu papildina mākslinieka Gerija Pārsonsa asprātīgās ilustrācijas, kā arī 32 lappuses ar fotogrāfijām no kosmosa.

No angļu valodas tulkojis Kristaps Šoriņš.

www.jr.lv

«Džordžs un Lielais Sprādziens»
«Džordžs un Lielais Sprādziens» Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu