Tradicionālo Ziemassvētku balli Jelgavas pilī šogad rīko 14.decembrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Par ikgadēju tradīciju kļuvušo Ziemassvētku balli Jelgavas pilī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) šogad organizē 14.decembrī.

Jelgavas pils balles burvība slēpjas pastāvībā, jo tā dejotāju un mūzikas baudītāju sirdis priecē jau 28 gadus. Balles vērtības - patiesa ļaušanās brīnumam un dejotpriekam, satikšanās, mirdzošā Ziemassvētku egle, gaismu spēles un gaistošas sarunas pils naksnīgajos gaiteņos.

Jelgavas pils 275.gadā Ziemassvētku balle notiks 14.decembra vakarā.

LLU pārstāve atgādināja par tradicionālās balles satura daudzveidību, jo Jelgavas pils Ziemassvētku balle ir ieturēta pils romantiski klasiskā un senatnīgā gaisotnē, bet vienlaikus tā ir balle dažādām deju un mūzikas gaumēm - no Štrausa valša līdz rokenrolam.

14.decembrī Jelgavas pils lielās zāles durvis vērsies plkst.20.05, skanot Oginska Polonēzei un iemirdzoties pils lielajai Ziemassvētku eglei, un pils trīs stāvos Ziemassvētku ballē katrs atradīšot savu svētku noskaņu.

Deju mūziku spēlēs Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, grupa «Zeļļi», grupa «Gipsymania» un Diāna Pīrāgs un muzikālā apvienība «A` pie mums Jelgavā».

Koncertzālē uzstāsies Trīs Latvijas tenori - Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis un Nauris Puntulis, pianists Gints Bērziņš, Daumants Kalniņš un «Bigband grupa», koris «Liepa».

Pastaigas laikā pils telpās darbosies iluzionists Valdemārs Veiss, Piparkūku meistardabnīca, Zīlniece ar patiesības vārdiem, Numerologa padomi, notiks Laimes liešana. Bet pils muzeja zālē būs iespējama tikšanās ar Jelgavas pils Hercogu un «mazās galma izklaides».

Precīza balles norises programma būs pieejama Latvijas Lauksaimniecības universitātes portālā «www.llu.lv» no 29.novembra. Ieejas kartes 15 latu vērtībā iespējams iegādāties LLU muzejā Jelgavas pilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu