Sabiedrībā populāru cilvēku pārdomas par Zolitūdes traģēdiju (13)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Latvijas lielākā traģēdija ir uzrunājusi ne tikai tajā iesaistītos cilvēkus un viņu tuviniekus, bet visu valsti. Cilvēki iededz svecītes mirušo piemiņai un palīdz cietušajiem, kā vien spēj. Traģēdija ir uzrunājusi arī tautā populārus un iemīļotus cilvēkus, kuri nekaunas izteikt savu viedokli, atbalsta vārdus un pārdomas dažādos interneta portālos. Tas, protams, nav daudz, bet vārdi spēj stiprināt dvēseles, spēj noglāstīt galvu.

Kādas ir slavenību pārdomas par Zolitūdē notikušās traģēdijas sekām un cēloņiem.

Foto: facebook.com

Populārais mūziķis, dziedātājs Lauris Reiniks: - Šī laikam ir tā diena, kad man kā sāls acīs ir jebkurš ieraksts, kas ir izklaidējoša vai jautra rakstura.. Kaut kā pilnīgi nepiestāv šai dienai, kad svecīte aizdegta un tik daudz pārdomu… Lūdzu, nekad nesakiet kādam, kurš ir zaudējis tuvu cilvēku: «Es zinu, kā tu jūties», jūs to vienkārši nevarat zināt!

Foto: Edgars Kalmēns

Rokmūzikas izpildītājs, dziedātājs Dons: - Migla.. kā pelēka sega pār Rīgu.

Foto: No personiskā arhīva

Televīzijas seja, aktrise un dziedātāja Vita Baļčunaite: - Šajā Dzīves ceļojumā esam atbalsts viens otram. Šobrīd būtiskākais vienoties un palīdzēt. Ja varu būt noderīga, lūdzu, dodiet ziņu, - esmu tuvumā. Gaismas, Harmonijas, Mīlestības pildītu dvēselītēm ceļu uz mājām... Līdzjūtība tuviniekiem...

Foto: Nauris Garkaklis

Jaunā dziedātāja Adelly, kura iesaukta par «R`N`B» un popmūzikas princesi: - Nevar aizmigt, visu laiku skatos sociālajos tīklos, vai būs tas brīnums, ka kaut viens cilvēks vēl atradīsies dzīvs? Šonakt ir jālūdz.

Foto: Nauris Garkaklis

Arī dziedātāja un māmiņa Jenny May dalās savās pārdomās par traģēdiju: - Raud visa Latvija, raud visi, kam sirds nav akmenī cirsta. Šķiet, ka raud pat koki, zāle un mājas ceļmalā. Arī man acis slapjā vietā. Esam jau tā tik maz, ka jebkurš aizgājušais ir kā savējais. Aizdegsim šodien sveces par tiem, kuri neīstajā laikā atradās neīstajā vietā! Izsaku līdzjūtību tuviniekiem!

Foto: Sejas.lv

Aktrise, seriāla «Viņas melo labāk» zvaigzne Karīna Tatarinova: - Mans Dievs, kāda bezpalīdzības sajūta... Sveču liesmas, klusums palīdzēs mums - dzīvajiem, mirušie ir jau citur... Bet mirušo piederīgie?!? Izmisums.

Foto: Facebook

Mūziķis, dziesminieks, reiz populārās grupas «Ēnas» solists Lauris Valters dalās ar speciāli rakstītu dzejoli:

Lai miers tām dvēselēm,

Kuras devās tālā ceļā ..

Un spēks tām,

Kuras palika ..

Tām būs jādzīvo tālāk!

Pelēks vakars pār mūsu zemi ..

Foto: Edgars Kalmēns

Dziedošais policists Nikolajs Puzikovs: - Tas ir skāris visu mūsu tautu, jo šo kritušo brāļu un māsu vietā varējām būt katrs no mums. Lielākā vilšanās man bija saņemt informāciju, ka vakar Rīgas bāri, klubi bija atvērti. Tāda nelaime, bet kāds izklaidējas un dzer šņabi.

Foto: facebook.com

Amerikā dzīvojošais režisors Miks Ozoliņš: - Esi pateicīgs ik dienu par sev tuviem cilvēkiem. Nekad nezini, kurā brīdī viņu vairs var nebūt ar tevi! Izsaku līdzjūtību visām ģimenēm...

Foto: No personiskā arhīva

Dejotāja Aleksandra Kurusova velta ieteikumu traģēdijā neiesaistītajiem cilvēkiem: - Lūgums atlikt ierakstus, kuri neiederas vakardienas traģisko notikumu kontekstā, uz kādu citu dienu! Esiet iecietīgāki...

Foto: Nauris Garkaklis

Sabiedrības dāma un aktrise Agnese Zeltiņa, kurai bija iecerēta rotaslietu kolekcijas prezentācija, dienu pēc traģiskā notikuma: - Izsaku visdziļāko līdzjūtību vakardienas notikumos Zolitūdē bojā gājušo un cietušo ģimenēm un draugiem. Kaut ko prezentēt vai svinēt šādā brīdī, manuprāt, ir nepieļaujami.

Foto: facebook.com

Šova «OKartes skatuve» dalībniece Māra Katarska: - Tāda vājuma sajūta, kad notiek tik traģisks notikums. Nevaru vārdiem izteikt šā brīža sajūtas, bet domāju, ka ikviens latvietis šobrīd sēro. Visdziļāko līdzjūtību visiem cietušajiem, aizgājušajiem. Tas ir tik traģiski, es pat nevaru iedomāties kā jūtas tie cilvēki, kas ir tur...

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu