Vairāki bērni palikuši bez vecākiem; gājusi bojā daudzbērnu mamma (102)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) ir informācija par vairākiem bērniem, kas pēc lielveikala «Maxima» jumta sagrūšanas ceturtdien Zolitūdē, zaudējuši kādu no vecākiem, bet par vairāku bernu vecākiem informācijas pagaidām nav, pastāstīja izglītības ministra preses sekretāre Anna Kononova.

Viņa stāstīja, ka pašlaik apkopotā informācija liecina, ka Zolitūdes ģimnāzijas vienam skolēnam gājusi bojā mamma, vēl vienam tētis. Vecāki nav atrasti vēl vairākiem bērniem no šīs skolas.

Rīgas 53.vidusskolā daudzbērnu ģimene zaudējusi mammu.

Ziemeļvalstu ģimnāzijā vienam skolēnam gājis bojā tēvs un māsa. Šajā skolā piektdien darbā nav ieradies viens no tehniskajiem darbiniekiem. Vairākiem bērniem vecāki ir slimnīcā, bet nav ziņu par mammu kādai 2.klases skolniecei, liecina IZM paslaik apkopotā informācija.

Zolitūdes apkaimē atrodas trīs skolas – Zolitūdes ģimnāzija, Ziemeļvalstu ģimnāzija un privātā skola «Evrika», kā arī trīs bērnudārzi – «Zvaniņš», 264. pirmsskolas izglītības iestāde un Rīgas Zolitūdes pirmsskolas izglītības iestāde.

Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala «Maxima» drupās atrasti jau 33 bojāgājušie, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā «Reģi» notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms. Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējiem ir «kādu padsmit» cilvēku telefona numuri, kuriem tiek mēģināts zvanīt, taču tiek pieļauts, ka daži no šiem cilvēkiem neatrodas veikala drupās. Glābēji ir apzinājuši visus savus darbiniekus, un ir zināms, ka drupās ugunsdzēsēju vairs nav.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442. Bukša pastāstīja, ka šorīt zvani saņemti daudz retāk, nekā tas bija pagājušā naktī. Daudzi dienestam zvanījuši un interesējušies par asins nodošanas iespējām.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu