Losandželosā debitē jaunā WRX (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Subaru

Subaru Losandželosas auto šovā oficiāli atklājis jaunās paaudzes WRX sedanu.

Subaru WRX ir apgādāts ar jaunas paaudzes 2 litru turbo bokserdzinēju, kurš attīsta 268 ZS (pie 5600 apgriezieniem minūtē) un 350 Nm (apgriezienu intervālā starp 2000 un 5200 apgr./min.), kas standarta versijā caur sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tiek novadīti pilnpiedziņas sistēmai.

Jaunums opciju sarakstā ir bezpakāpju variators Sport Lineartronic, kuram atkarībā no izvēlētajiem Si-Drive sistēmas (tā atbild par dzinēja un transmisijas darbu) iestatījumiem tiek piedāvāti seši vai astoņi fiksēti pārnesumi, ar kuriem braukšanas laikā ļauj variēt lāpstiņas aiz stūres.

Jaunais WRX ir 4595 milimetrus garš, 1795 mm plats un 1475 mm augsts, bet attālums starp asīm sasniedz 2650 milimetrus. Tādējādi jaunais WRX ir par 15 milimetriem garāks un ar 25 mm garāku riteņu bāzi, kamēr pārējie gabarītu lielumi ir palikuši bez izmaiņām.

Tāpat kā līdz šim arī jaunās paaudzes WRX ir apgādāta ar simetrisko pilnpiedziņas sistēmu, tiesa gan, attiecībā 50:50 dzinēja vilkme starp asīm tiek sadalīta tikai manuālās transmisijas gadījumā; ja ir uzstādīts variators, aizmugurējai asij tiek novadīti 55% vilkmes.

To, cik dinamisks un ekonomisks ir jaunais Subaru WRX, japāņu ražotājs pagaidām neprecizē, taču var atzīmēt, ka iepriekšējās paaudzes WRX, ko apgādāja ar 2,5 litru bokserdzinēju, veiktspējas ziņā bija līdzvērtīgs.

WRX standarta aprīkojumā ietilpst klimata kontrole, četros virzienos regulējama, ar ādu apšūta multifunkciju stūre, 17 collu diski ar 235/45 izmēra riepām. Bet par papildu samaksu jau var tikt pie panorāmas stikla jumta, priekšējiem LED lukturiem, gudrās atslēgas un auto iedarbināšanas pogas, apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem, elektriski bīdāma vadītāja sēdekļa, Harman/Kardon audio sistēmas ar deviņiem skaļruņiem, navigācijas u.c.

Pārdošanā ASV Subaru WRX nonāks nākamā gada martā, turpretim, kad tiks sagatavots citiem pasaules tirgiem domātais modelis un kad tas varētu nonākt dīleru salonos, pagaidām nav zināms.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu