Izdevīgākie Ziemassvētku tirdziņi ir Rīgā un Budapeštā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Izdevīgākie Ziemassvētku tirdziņi Eiropā ir Rīgā un Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, secināts Lielbritānijas pasta kompānijas «Post Office» veiktajā Ziemassvētku tirdziņu barometrā.

Pētījumā salīdzinātas 12 Eiropas pilsētas un ekonomiskais izdevīgums aprēķināts, ņemot vērā divu kafijas tasīšu, divu alus pudeļu, divu maltīšu un pudeles mājas vīna, divu biļešu turp un atpakaļ no lidostas uz pilsētas centru, divu Ziemassvētku tirdziņā nopērkamo karstvīnu, divu piparkūku cenu, kā arī cenu par divām naktīm viesnīcā un lidmašīnas biļetēm turp un atpakaļ divām personām.

Vislētākās izmaksas ceļojumam decembra sākumā ir uz Budapeštu - 529 sterliņu mārciņas (442 lati) un uz Rīgu - 530 sterliņu mārciņas (443 lati), kas ir par aptuveni 39% lētāk nekā ceļojums uz Minheni vai Bāzeli - aptuveni 866 sterliņu mārciņas (724 lati).

Ceļojums uz Rīgu britiem ir izdevīgs, lielā mērā pateicoties īpašajiem piedāvājumiem - lidojums un viesnīca divām personām Rīgā izmaksā 378 sterliņu mārciņas, salīdzinot ar 450 mārciņām Budapeštā.

Taču maltīte, dzērieni un brauciens no lidostas uz pilsētas centru Rīgā ir krietni dārgāki nekā Budapeštā.

Iepriekšējā gada izdevīgākais Ziemassvētku ceļojuma galamērķis Tallina palikusi dārgāka par 59%, šogad ieņemot astoto vietu starp 12 apskatītajām valstīm. Attiecīgs ceļojums uz Tallinu britiem šogad izmaksātu 841 sterliņu mārciņu.

«Sterliņu mārciņas vērtība pret Eiropas valstu valūtām ir par 5% mazāka nekā pērn, līdz ar to cilvēkiem ir divtik svarīgi atrast labākos valūtas maiņas piedāvājumus, kas ir būtisks faktors Ziemassvētku iepirkumos. Piemēram, ēdienu un dzērienu cenas Rīgā ir augstākas nekā dažās citās pilsētās, bet lidojumu un viesnīcu cenas ir viszemākās,» skaidroja «Post Office» pārstāvis Endrū Brauns.

Piemēram, Prāgā maltīte diviem maksā aptuveni 24 sterliņu mārciņas, salīdzinot ar 106 mārciņām Bāzelē un 95 mārciņām Kopenhāgenā, taču lidojuma un viesnīcu cenas Čehijas galvaspilsētā ir visaugstākās.

Trešais izdevīgākais galamērķis Ziemassvētku tirdziņa apmeklējumam britu tūristiem būtu Francijas pilsēta Lille - 704 mārciņas, bet ceturtajā vietā ierindojas Brisele - 749 sterliņu mārciņas.

«Post Office» Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometra dati tika iegūti no nacionālajiem un reģionālajiem tūrisma birojiem. Naktsmītņu pakalpojumu cenas tika iegūtas interneta viesnīcu rezervēšanas vietnē «Booking.com», ņemot vērā zemākās cenas trīszvaigžņu viesnīcā, kas atrodas pilsētas centrā, laika posmā no šā gada 14.decembra līdz 16.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu