Izsolē pārdod Lielbritānijas karaļa Edvarda VIII Cadillac (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ņujorkā izsolē būs iespējams iegādāties vairākus interesantus auto. Viens no tiem ir piederējis Vindzoras hercogam, Lielbritānijas karalim Edvardam VIII.

Šis Cadillac luksusa auto ražots 1941. gadā un ir viens no visu laiku dārgākajiem šīs markas auto, kāds jebkad izgatavots kompānijas pastāvēšanas vēsturē.

To ikdienā lietoja Vindzoras hercogs, kurš pārcēlās uz ASV pēc atteikšanās no Lielbritānijas karaļa troņa. Automašīna atklātībā nebija redzēta kopš 1952.gada.

Hercogs, kas iepriekš bija pazīstams kā karalis Edvards VIII, atteicās no troņa 1936.gadā, lai apprecētu amerikānieti Volisu Simpsoni. Viņa lēmums izraisīja Lielbritānijā konstitucionālu krīzi un kļuva par vienu no 20. gadsimta skaļākajiem mīlas stāstiem.

Greznais auto, kura interjers viscaur ir roku darbs no visaugstākās kvalitātes materiāliem, tika iegādāts par tam laikam ekstravagantu summu – 14 tūkstošiem dolāru. Tagad tā cena izsolē ir 800 tūkstoši dolāru.

Taču tas nav dārgākais auto, kas izlikts vairāksolīšanai. Šo godu ieņem kāds 64. gada ražojuma Ferrari, kura cena varētu sasniegt pat 15 miljonus dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu